SEĆANJE ZVEZDINE LEGENDE NA MARADONU: Kad izađete na zagrevanje, vidite da je srodna duša sa loptom...

Autor:

Sport

26.11.2020

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Đurovski je kao fudbaler Crvene zvezde imao priliku da odigra četiri utakmice protiv legendarnog Argentinca Dijega Armanda Maradone, i uživo se uveri u njegove fudbalske nadmoći.

RepublikaFoto: Starsport
Boško Đurovski

- On je bio rođen za fudbal, ako se neko rodio da bude fudbaler, onda je to Maradona. Mađioničar, umetnik… Mislim da je samo dilema da li je bio najbolji od najvećih ili najveći od najboljih- naveo je Đurovski.

Đurovski se podsetio kako je izgledalo igrati protiv jednog od najvećih svih vremena.

- Pred utakmicu na "Marakani" 1982. godine, u karantinu sam bio u sobi sa kumom Rajkom Janjaninom. I pričamo veče pred utakmicu, dolazi nam najbolji igrač na svetu, da pokaže da je stvarno najbolji… Kada je dao taj gol, publika je tri, četiri minuta aplaudirala. Posle utakmice ostajemo u onom bazenčiću na stadionu, izgubili smo 4:2 i razgovaramo kum i ja, kao jesi video, pokazao je da je najbolji… To je bila njegova magija… Kad izađete na zagrevanje i vidite ga, vidite da je srodna duša sa loptom. Pokušavao sam da ga imitiram, to žongliranje ramenom, štiklom, lepljenje lopte za čelo….

Ključ Maradoninog uspeha je, dodaje Đurovski, činjenica da je najsvetlije trenutke doživeo u Napoliju.

Dijego Armando Maradona

- Lako je biti veliki igrač u velikom klubu, kada iza tebe stoji mašinerija, a to što je on uradio u Napoliju… Zato je za mene najveći svih vremena. Razlikovao se, imao je auru oko sebe, harizmu koja ga je činila takvim. Imao je moć da okuplja ljude, bio je vođa. Možeš da ga mrziš, ali moraš da ga poštuješ.

Đurovski je ispričao i anegdotu iz svoje igračke karijere.

 

- Meni je trener u Servetu bio Rudi Krol, takođe legenda Napolija. I kaže mi – Boško, ja sam igrao u Napulju i teško je izdržati taj pritisak klanova. Napoli je specifičan po klanovima, dođu i čekaju te posle utakmice, vode te po klubovima… To je bio njihov prestiž i to nije mogao da izbegne. Krol je rekao da ni on nije mogao da izbegne i plašio se za Maradoninu karijeru. Ako se kaže da je Maradona promenio istoriju fudbala, onda je kokainom promenio sebe. To je suština njegovog života, a pored svega on je bio najharizmatičniji i najbolji umetnik fudbala u istoriji- rekao je Đurovski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading