(FOTO) DRAGAN STOJKOVIĆ ZA REPUBLIKU O MARADONI: Evo KAKO je "El Pibeova" desetka ZAVRŠILA U PIKSIJEVOM MUZEJU!

Autor:

Sport

25.11.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski fudbaler i svojevremeni rival i kolega Dijega Maradone govorio je o smrti legendarnog Argentinca.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Stojković sa Maradonom

Maradona je preminuo u 60. godini života, što Stojković vidi kao veoma tužan dan za svetski fudbal.

- Ovo je tužan dan za svetski fudbal, veliki gubitak za sport i Argentinu. Ako bih morao da glasam za najvećeg fudbalera svih vremena, to bi bio Maradona. Jednostavno, takav se rađa samo jednom. Imao sam privilegiju i čast da igram i sa njim timu i protiv njega - istakao je Piksi, pa je nastavio.

- Igrali smo zajedno 1987. godine na Vembliju pred 100.000 ljudi. Ne znam da li je bilo 100 godina od osnivanja lige ili fudbalskog saveza Engleske. Tad sam ga prvi put i video. Bila je ta neka večera svečana, kada se pojavio u holu, oko njega kao da je bilo 1.000 ljudi. Kasnio je, da li slučajno ili namerno, to ne znam. Kad je došao, cela sala je ustala, on se popeo na neki balkon i mahnuo. Aplauz je trajao 10 minuta. Tamo su bili Krojf, Pele, svi. Zamolio sam ga za fotografiju, on je pristao, sećam se da je držao ćerkicu u ruci - rado se priseća legenda Crvene zvezde.

 

 

 

- igrao sam protiv njega 1990. u Firenci. Bio sam izuzetno motivisan, nosio sam broj 10 kao on, on je bio kapiten. Rekoh sebi tada, ajde da vidimo da li ja znam uopšte da igram taj fudbal. Maradona se zagrevao, nije ni pertle vezao. Pomislio sam: Ma,može on i bos da igra. Kad je krenula utakmica, sve to se zaboravilo. Desila se ta penal-serija. Ja sam promašio, uopšte mi nije jasno i dan-danas kako se ta lopta toliko podigla. A onda kada sam video da je i on promašio, bio mi je lakše. Posle utakmice me je tešio, rekao da sam veliki igrač i da je on to shvatio na utakmici. Razmenili smo tad dresove i od tad je njegova desetka u mom privatnom muzeju - objasnio je on.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Momenat kada su Piksi i "El Pibe" menjali dresove

- Šteta što je otišao mlad. Ali njegove bravure pamtiće se dok je sveta. Čovek je bio mađioničar u kopačkama. Imamo i danas velike igrače. Mesi je kompletan igrač i svašta je osvojio, ali Maradona je igrao u drugačijoj epohi. Tad se faulovi s leđa nisu sankcionisali kao danas. Čovek je sam doneo Argentini titulu prvaka sveta, Napoliju trofeje, igrajući u Seriji A koja je tada bila najteža liga na svetu - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading