NEZAPAMĆENO JOŠ OD 2010. NA "SAO PAOLU": Ibra je Milan! Šveđanin SRUŠIO Gatuzov Napoli za povratak na čelo Serije A!

Autor:

Sport

22.11.2020

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan derbi italijanskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Heroj Milana - Zlatan Ibrahimović

Fudbaleri Milana savladali su Napoli u gostima u derbiju 8.kola Serije A rezultatom 3:1 (1:0). Junak pobede "rosonera" još jednom je bio švedski veteran Zlatan Ibrahimović koji je postigao prva dva gola na utakmici, čime je svom timu trasirao put ka novoj pobedi za vrh tabele italijanskog šampionata.

Gosti su poveli u 20. minutu kada je Šveđanin fenomenalno iskoristio centaršut Tea Ernandeza sa levog boka, stigao je do lopte pre Kulibalija i glavom je sproveo u mrežu.

On je u drugom poluvremenu duplirao vođstvo "rosonera", a ovoga puta ga je proigrao Rebić, dok je neizvesnost na meču uneo Mertens u 63. minutu.

Napolitanci su tada bili u naletu, ali ih je "zaustavio" Bakajoko koji je dva minuta nakon gola Belgijanca zaradio drugi žuti karton, pa su domaći ostali sa desetoricom.

Imao je Napoli nekoliko prilika i sa desetoricom, ali je Đanluiđi Donaruma sve odbranio, a rezervista Hauge je sjajnim prodorom u sudijskoj nadoknadi potvrdio pobedu Milana i postavio konačnih 1:3.

Interesantno je da je ovo prva pobeda višestrukog prvaka Evrope na stadionu "Sao Paolo" još od 2010. godine, a strelci su tada bili Robinjo i Ibrahimović, dok je počasni gol za tim iz Napulja dao Ezekijel Laveci.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading