TRESAO SAM SE KAO PRUT! Deki BEZ dlake na jeziku o NEUSPEHU Srbije protiv Škotske!

Autor:

Sport

23.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Bilo mi je žao kao čoveku i nekome ko je nosio kapitensku traku, odrastao uz legende - rekao je Dejan Stanković

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković

Reprezentacija Srbije razočarala je naciju 12. novembra jer je u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo izgubila od Škotske (1:1, 4:5) nakon kobnog penal-ruleta na Marakani. Jedan od onih koji znaju kako je igrati za nacionalni tim pod pritiskom jeste i Dejan Stanković (42), sadašnji trener Crvene zvezde koji je u dresu "orlova" odigrao 103 utakmice i postigao 15 golova.

Legendarni vezista otkrio je da se tresao posle ispadanja od gostiju sa Ostrva, ali i da zna kako je kada budeš poražen u presudnom susretu.

- Tresao sam se zbog ispadanja od Škotske. Bilo mi je žao kao čoveku, nekom ko je nosio kapitensku traku, odrastao uz legende... Po kvalitetu zaslužujemo da budemo na EVRO, ali jedan meč je jedan meč. Osetio sam na svojoj koži od Omonije kako je ispasti iako smo bili bolji. Verujem da ćemo izaći jači iz svega, svim srcem sam uz Srbiju - rekao je mladi stručnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Stanković u zagrljaju sa defanzivcem Milanom Rodićem

Stanković: Hoću da ostavim trag u Zvezdi

Osvrnuo se Dejan Stanković na priču o igrama "Dekijeve Zvezde" i koliko mu to znači u trenerskoj karijeri.

- Moraš biti realan, prepoznati koliko je klub stao iza tebe i kada si grešio. Hoću da ostavim trag, ja sam Zvezdino dete, deo sam nje celog života. Imam dobar skup momaka, ljude u štabu, klub iza sebe. Navijače moraš da zadovoljiš, od Zvezde se mnogo očekuje, a ja uvek hoću više kao jedan od navijača - podvukao je Deki.

Prisetio se proslavljeni fudbaler svojih iskustava u baraž-duelima i početaka u A selekciji, za koju je debitovao 22. aprila 1998. protiv Južne Koreje u pobedi od 6:1, gde se on upisao dva puta u strelce.

- Prvi reprezentativni poziv sam dobio 1997, ali se nisam "skidao". Svedočio sam baražu sa Mađarskom, osetio šta je velika utakmica i dominantan prolaz - istakao je popularni Deki.

Govorio je strateg crveno-belih o daljoj trenerskoj karijeri i da li sebe vidi na klupi šampiona Srbije i u budućnosti.

- Znate onu priču, imaju dve vrste trenera - smenjeni i oni koji će da budu smenjeni. Ne opterećujem se, uživam u svakom danu. Celog sebe moraš da daš kad dođeš na stadion, tako gledam na stvari, a rezultati govore sve - zaključio je Dejan Stanković u razgovoru za Sportski žurnal.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading