SJAJNA UVERTIRA ZA GENT: Gajić i Ben NOKAUTIRALI Vošu, Zvezdi DERBI na "Karađorđu"!

Autor:

Sport

22.11.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret crveno-belih opravdao očekivanja.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa superligaškog derbija na "Karađorđu" - Zvezda bolja od Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u Novom Sadu u derbiju 15. kola Superlige Srbije sa 2:0 (1:0). Strelci za goste bili su Milan Gajić i El Fardu Ben, a prvak Srbije je sa novom pobedom napravio lepu uvertiru pred nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Prvo poluvreme obeležila je izjednačena igra. Najveće uzbuđenje viđeno je u 26. minutu, kada su gosti stigli do vodećeg gola. Milan Gajić je primio loptu na desnom boku, povukao je u sredinu, a odbrana domaćih ga nije blokirala, pa je snažnim udarcem zatresao mrežu "lala".

Novosađani su imali blagu terensku inicijativu, kao i nekoliko pokušaja iz prekida, ali je Zvezda na veliki odmor otišla sa minimalnom prednošću.

Slična slika je viđena i u drugom delu igre. Utisak je da je aktuelni srpski šampion igrao koliko mu je potrebno, a Voša je tražila penal u 70. minutu. Čović je oboren na ivici kaznenog prostora, ali je glavni sudija Novak Simović samo odmahnuo rukom, što je izazvalo burnru reakciju klupe Vojvodine, predvođene trenerom Nenadom Lalatovićem.

Ono što nije dodelio domaćima, Simović je samo četiri minuta kasnije sudio Zvezdi. Veljko Nikolić je fauliran u šesnaestercu od strane Đuričina. Na prvi pogled, čini se da je to bio blagi kontakt, a ni vezista gostiju nije bio u stopostotnoj prilici, ali je arbitar pokazao na belu tačku. Jedanaesterac je sigurno realizovao El Fardu Ben, pa je Zvezda duplirala vođstvo i ozbezbedila miran finiš okršaja na "Karađorđu".

Novom pobedom, beogradski crveno-beli su se učvrstili na čelu superligaške tabele sa 41 bodom, dok je Vojvodina sada na trećem mestu sa 30 bodova, dva manje od drugoplasiranog Partizana. Klub iz Ljutice Bogdana u četvrtak gostuje Gentu u Belgiji u sklopu 4. kola grupe L Lige Evrope.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading