VEZISTA SPARTAKA MILAN MARČIĆ ZA REPUBLIKA.RS: Ne planiram da stanem na šest datih golova, moji saigrači i ja želimo da zaokružimo fenomenalnu polusezonu!

Autor:

Sport

22.11.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Spartaka iz Subotice u tekućoj sezoni Superlige Srbije beleže odlične rezultate, a trenutno dele četvrtu poziciju sa Proleterom iz Novog Sada koji takođe ima 26 bodova. Jedan od najboljih pojedinaca "plavih golubova" je i zadnji vezni Milan Marčić (24) koji u razgovoru za naš portal najavljuje borbu za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope do kraja. Bivši omladinac Crvene zvezde je poseban i na još jedan način, jer je sa šest golova najbolji strelac među igračima na svojoj poziciji u prvestvu.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Marčić u duelu sa fudbalerima Partizana

* Najbolji si strelac među zadnjim veznima u Superligi Srbije, imaš učinak od šest golova na 13 utakmica. Kako je došlo do toga da imaš ovakve brojke, da li si zadovoljan svojim igrama ove sezone? 

- To je sve samo plod rada i truda. Naravno, zasluge imaju moji saigrači i stručni štab, bez njih ne bih ovo postigao. Ne zadovoljavam se ovim, nadam se da ću popraviti učinak do kraja polusezone i da će celokupno ekipa dobro igrati i nastaviti partije kao i do sada. Ovom prilikom bih se zahvalio velikom treneru i čoveku Vladimiru Gaćinoviću bez koga ne bi imali ovakve rezultate kako kolektivno tako i individualno.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Gaćinović - Veliki čovek i trener

* Spartak igra odličan fudbal ove sezone, ti si jedan od bitnijih šrafova u timu, koji su ciljevi ekipe ove sezone, možda kvalifikacije za Ligu Evrope?

- Cilj Spartaka je i pre početka sezone bio da se nađemo u prvih 5-6 ekipa. Na terenu smo to dokazali i dokazujemo iz utakmice u utakmicu. Malo nas je poremetio odlazak Nikolića u Arabiju, ali koga nema bez njega se može. To je mlada ekipa sa par iskusnijih igrača. Ne treba nabijati pritisak mladim momcima, treba ići utakmicu po utakmicu. Svakako ovaj tim ima kvalitet za tako nešto.

Učinak Milana Marčića u tekućoj sezoni Superlige Srbije:

Utakmica: 13

Golova: 6

Asistencija: 1

* Kada smo već kod Evrope, igrao si u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Kolerajna, Sparte iz Praga i Brondbija. Kakva iskustva nosiš iz tih utakmica, koliko mečevi protiv takvih ekipa znače na polju iskustva? 

- Veliko iskustvo za mene. Prelazak iz Javora u Spartak je bio pravi potez. Ispisali smo istoriju Spartaka prolaskom u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, izbacivši tada prvo Kolerajn pa onda Spartu iz Praga. Što tiče samih utakmica, nisam imao veliki pritisak pred Evropu. Verovao sam u sebe kao i u svoje saigrače. 

* Bliži se zimski prelazni rok, kakve su tvoje želje za januar mesec? Sa svojim učinkom koji će sigurno biti veći do kraja godine možeš da očekuješ dosta ponuda, a velika prednost je što si poznat igrač u Superligi jer si nosio dresove Zemuna, Borca iz Čačka i Javora.

RepublikaFoto: Starsport

- Pravo da Vam kažem, usredsređen sam samo na Spartak i na još 5 utakmica do sredine decembra. Inače svi znamo da srpski klubovi žive od prodaje igrača, pa ako bude primamljiva ponuda za mene i za klub, što da ne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading