Krstajić: PROMENIĆEMO MUSLINOV SISTEM! Ivanović: LEK ZA SVE SU DOBRI REZULTATI

Autor:

Sport

06.11.2017

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u svom štabu u Staroj Pazovi pred prijateljske susrete protiv Kine i Južne Koreje u gostima. "Orlovi" okreću novu stranicu nakon otkaza Slavoljubu Muslinu, a v.d. selektora "A" tima Mladen Krstajić ističe da je samo on odgovoran za spisak fudbalera, kao i da je Sergej Milinković-Savić već odavno zaslužio poziv u seniorski tim.

RepublikaFoto: fss.rs
Bane će biti produžena ruka Krstajiću na terenu

Krstajić se najpre zahvalio čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije na ukazanoj šansi da predvodi reprezentaciju sa klupe na turneji na Dalekom istoku.

- Hvala Kokezi i direktoru Bunjevčeviću na ukazanom poverenju. Biće mi čast i zadovoljstvo da nastavim saradnju sa momcima koji su najzaslužniji za plasman na SP.

Novi selektor kaže da je vreme za novi list nakon odlaska Slavoljuba Muslina sa klupe.

- Sto se Muslina tiče, sarađivali smo dobro. Mene su doveli Kokeza i Bunjevčević. Ja sam bio samo deo stručnog štaba. Muslinov sistem ćemo promeniti, igraćemo u formaciji 4-3-3 na predstojećim mečevima. Jako je važno da spremimo ekipu i za tu varijantu.

Bivši reprezentativac i štoper Partizana kaže da mu se niko nije mešao u odluku koje fudbalere će da pozove u reprezentaciju, kao i da je spreman da se nosi sa pritiskom, koji ga je pratio u svakom klubu gde je nastupao i tokom igračke karijere.

- Sto se tiče sastava, ponižavajuće je da me pitaju ko je sastavljao spisak. Ja odgovaram za njega, a Muslin me nijednom nije pozvao nakon odlaska sa klupe. Uvrstili smo mlade igrače koji će da budu nosioci igre u budućnosti. Da ih stariji igrači uvedu u sistem i da jednog dana postanu nosioci. Nikad me život nije milovao. Međutim ne osećam opterećenje, nosim se lako sa tim. Kad dobijete poverenje, morate i da ga opravdate - izjavio je Krstajić i objasnio situaciju sa Nemanjom Matićem koji je uz ekipu, ali neće ulaziti na teren za naredne prijateljske mečeve.

- Matiću smo izašli u susret, Fejsu čekamo, on ima povredu. Nastasić i golman Jovanović neće putovati sa nama. Svi ostali igrači su tu i odradiće trening. Milinković-Savić je potvrdio da je momak koji će biti nosilac reprezentacije. Nisam se nijednog trenutnka libio da ga pozovem i stojim iza toga. Sto se tiče Svilara, njega očekujemo da obuče dres Srbije u martu.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović rekao je da će on, ali i svi ostali fudbaleri pokušati da što brže prevladaju krizu koja je nastala nakon odlaska Slavoljuba Muslina, kao i da su dobri rezultati najbolji lek da se prebrode sve pošteškoće.

- Tu smo da olakšamo posao Krstajiću. Nastavljamo put ka Rusiji i ove prijateljske utakmice moramo maksimalno da iskoristimo - rekao je Ivanović nakon selektora Krstajića.

Ivanović je podvukao ulogu Muslina tokom kvalifikacija, izjavivši da je njegova uloga u plasmanu na Mundijal velika.

- Što se mene tiče, o Muslinu ne mogu da nađem dovoljno velikih reči da zahvalim. Hvala veliko kao Rusija. Svi smo ovde za dobrobit srpskog fudbala, nadamo se boljim rezultatima Srbije.

Kapiten "Orlova" je rekao da ekipa nema balast rezultata na SP u Rusiji, kao i da će sledećeg leta nastupiti sasvim rasterećeno.

- Svi se mi pomalo zanosimo. Igrati fudbal lepo i na rezultat nije isto. Mi smo ekipa koja je dostigla maksimum. Ogroman je uspeh plasman na SP i treba da uživamo u tome. Rasterećeno da odemo u Rusiju, da uživamo u radu. Atmosfera je malo poremećena, ali lek za sve su dobri rezultati - dodao je Ivanović.

- Svetsko prvenstvo je turnir sa znatno težim rivalima. Psihički treba biti mnogo jak, moramo da poradimo na tome. Pokazali smo neke loše strane, to na SP ne sme da nam se dešava. Moramo da uradimo još mnogo stvari da bismo mogli da se nadamo rezultatu u Rusiji - zaključio je Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading