SRUŠIO VELIKANA! Otrkiveno kako je Zvezda dobila OGROMNO pojačanje!

Autor:

Sport

21.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tresla se "Marakana".

RepublikaFoto: Starsport
Stadion Crvene zvezde na meču protiv PSŽ-a u Ligi šampiona

Vladimir Petrović (65), četvrta Zvezdina zvezda, dete sa beogradske kaldrme put na Marakani krenuo je da krči sa 14 godina, a samo tri godine kasnije zbio se događaj koji će mu zauvek promeniti karijeru. Fantastično desno krilo je 15. avgusta 1972. godine u prijateljskoj utakmici sa, u tom trenutku šestostrukim prvakom Evrope, postiglo dva spektakularna gola u antologijskoj pobedi od 4:1 (1:0), a na stadion pred 35.000 navijača je došlo, ni manje ni više, tramvajem.

Pižon se u emisiji "Spot light" na Sport klubu podsetio kako je, samo 45 dana nakon što je proslavio 17. rođendan, srušio strašnu generaciju Pirija, Amansija, Santiljane i Benita i ostalih "kraljevića".

- Imao sam 17 godina tada i normalno je bilo da idem tramvajem na utakmicu. Posle jednog sastanka sa Miljanom Miljanićem deo nas otišao je kući tramvajem, a deo kolima. Kao maloletan, nisam ni vozačku mogao da imam - prisetio se Pižon blistave letnje noći pre 48 godina i dodao:

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Bivši selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon
Foto: Starsport

Prosinečki autobusom na trening

Nije samo Pižon gradskim prevozom išao na stadion Crvene zvezde, već je to jedno vreme činio i Robert Prosinečki. Sjajni vezista, tada golobradi 18-godišnjak, koji je stigao u najveći srpski, u to vreme i jugoslovenski, klub u leto 1987. godine iz zagrebačkog Dinama, uslikan je baš te godine kako ulazi u gradski autobus i ide do Marakane na trening.

- Kada sam se probudio na dan utakmice sa Realom, bilo mi je dosadno i otišao sam da igram košarku da mi prođe vreme. Posle toga sam ručao kući, peške otišao od Gradske bolnice do Vuka i tramvajem na stadion. Nikad neću zaboraviti, imao sam neki kratak šorts za fiskulturu. Gledam ja noge i kažem sebi: "Gde ja da igram sa ovim ljudima, noge kao pritke."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading