PANTELIĆEV ŽESTOK ODGOVOR VIDIĆU: Zašto sada nož u leđa, seti se penala protiv Slovenije!

Autor:

Sport

19.11.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza (FS S) Srbije Marko Pantelić oglasio se saopštenjem povodom obraćanja Nemanje Vidića javnosti, u kom je izneo niza kritika na račun FSS.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Pantelić

Saopštenje vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

- Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš - navodi Pantelić u svom saopštenju.

- Sada si dočekao trenutak i udario na savez koji je uz tebe bio kao igrača, ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa grešio, kada je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke... Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima.

Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ, navodi Pantelić.

- Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja? - pita Pantelić i dodaje:

- Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

- Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali - napisao je Pantelić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading