Navijači Sitija SE TRESU U GAĆAMA: Počeli pregovori sa Gvardijolom oko novog ugovora!

Autor:

Sport

16.11.2020

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava Mančester sitija daje sve od sebe kako bi navela Pepa Gvardiolu da potpiše novi ugovor. Špancu je ovo peta sezona na "Etihadu", a to je duže nego što je proveo na klupi Barselone i Bajerna. Nažalost, Gvardiola je ušao u poslednju godinu ugovora, pa bogati vlasnici kluba insitiraju na njegovom ostanku.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardijola

Dosta se pričalo o tome da bi on mogao da napusti klub posle neuspešnog juriša na titule Lige šampiona i Premijer lige prošle sezone, ali to izgleda nije previše uticalo na Pepa.

Sportski direktor kluba Omar Berada nije krio koliko želi da zadrži iskusnog stručnjaka.

- Pep je srećan ovde, udobno mu je ovde, najbolji je menadžer na svetu i naravno da želimo da ostane. Vodićemo taj razgovor veoma uskoro, pošto je on zaista napravio uspeh bez presedana u našem klubu - istakao je Berada.

 

 

 

Činjenice su činjenice, a Gvardijola zaista deluje srećno u Sitiju. Najbolji prijatelji Ćiki Begiristain i Feran Sorijano još uvek sarađuju sa njim, pa on ne vidi razlog zašto bi odlazio.

- Naravno da postoji element pripremljenosti u slučaju da odluči da ne produži ugovor, ali smatram da smo mi njemu pružili dovoljno pažnje, da smo mu pokazali tačno kakav je projekat u pitanju, čak i sa predsednikom Al-Mubarakom ima odličan odnos, stvarno ne vidim zašto bi morali da tražimo alternative - uveren je Berada.

Još jedan faktor koji bi mogao da ubedi Gvardijolu da ostane je potencijalni dolazak Lea Mesija, koj je odbio da produži ugovor sa Barsom i planira da napusti klub besplatno sledećeg leta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi mogao bi da zaigra na "Etihadu" sledeće sezone

Iako su alternative Inter Majami i povratak u Argentinu, mnogi smatraju da Pep i Leo već uveliko kuju plan kako da zagospodare ponovo Evropom, i to u Mančesteru!

Bilo kako bilo, pregovori su na pragu počinjanja, a sudbina fudbala na Ostrvu, a možda i šire, leži u rukama uprave "Građana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading