ODLAZEĆI SELEKTORE, UBEDLJIVO SI NAJGORI U ISTORIJI SRBIJE: Tumba, čemer i jad!

Autor:

Sport

17.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Tumbaković (68) promovisan je 1. jula prošle godine na mesto novog selektora Srbije, obećao je promene, najviše u odnosu navijača i reprezentacije. I doneo je promene, svi se sprdaju sa igračima koji zarađuju milione u svojim klubovima i igraju kao vanzemaljci, ali pod vođstvom popularnog Tumbe izgledaju kao male mace koje se plaše i najmanjeg psa i zato i ne razmišljaju o borbi.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Kada govorimo o odnosu s navijačima, došlo je do promene, više niko neće gledati nacionalni tim, a za "orlove" je bolje da se stadioni ne otvaraju, mogli bismo da oborimo negativan rekord o najmanjem broju navijača koji su gledali neku reprezentaciju u istoriji.

CRNI REKORDI

Osim što je reprezentacija pod njegovim vođstvom ispustila plasman na Evropsko prvenstvo, koje je ova nacija čekala punih 20 godina, Ljubiša Tumbaković je za samo 13 utakmica na klupi uspeo da se upiše u crnu knjigu rekorda istorije. Naime, koliko god naš nacionalni tim u prošlosti bio loš, uvek je uspeo da u jednoj takmičarskoj godini pobedi makar nekoga u 90 minuta (jesmo Norvešku, ali u produžetku), ali i to je Tumba uspeo da poremeti!

Tuga, čemer i jad, tako se mogu nazvati njegove taktike jer Srbija zbog njih nije upisala trijumf u 2020. godini, iako je igrala sedam utakmica - Turska (0:0 i 2:2), Mađarska (0:1, 1:1), Rusija (0:3), koban poraz od Škota na penale (1:1 i 4:5 u penal-seriji) i pomenuti duel s Norveškom! Zahvaljujući rezultatima protiv Turske, Rusije i Mađarske u Ligi nacija, Tumbaković se po još jednom parametru upisao u istoriju jer se "orlovima" nikada nije desilo da pred poslednji meč u nekom ciklusu nemaju pobedu! A vrlo lako bi moglo da se desi da okončamo čitav ciklus u Ligi nacija bez trijumfa ako sutra (20.45) ne savladamo Rusiju na Marakani. Tako bi se Tumba zacementirao u istoriji kao apsolutni negativni rekorder.

RUPA BEZ DNA

Iskusni stručnjak je na klupi našeg nacionalnog tima ostvario učinak od po pet pobeda, pet remija i tri poraza. Potpuno neverovatno deluje koliko je srozao istoriju reprezentacije, koja je nekada bila šesta na FIFA rang-listi (septembar 1998), jer je za vreme selektorskog mandata ostvario samo jedan trijumf na domaćem terenu! Nemojte mnogo da ga napadate, da se ne naljuti, ipak je na Marakani pala uvek neugodna velesila Luksemburg sa 3:2. Ko zna, možda će Luksemburg u budućnosti biti svetski ili evropski šampion, pa možemo da se hvalimo da ih je Tumba nadigrao i savladao.

Za kraj, ovaj narod je navikao da ima velika očekivanja i još veća razočaranje, ali Tumba, ti si svoj mandat odradio bez obraza i trunke samopoštovanja.

Sve Tumbakovićeve pobede

Luksemburg - Srbija 1:3 Kvalifikacije za EVRO

Srbija - Paragvaj 1:0 Prijateljska utakmica

Litvanija - Srbija 1:2 Kvalifikacije za EVRO

Srbija - Luksemburg 3:2 Kvalifikacije za EVRO

Norveška - Srbija 1:2 Baraž za EVRO

* Norveška je pala posle produžetaka

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading