MARAKANA VIDELA ČUDO: Zvezda gubila sa 2:0, pa za 15 minuta dala četiri komada i pobedila Zlatibor!

Autor:

Sport

16.11.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su posle velikog preokreta Zlatibor sa 4:2 na startu takmičenja u Kupu Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Zbog Zvezdinih obaveza u Evropi, ovaj meč se igrao naknadno, a Zvezda je napravila veliki preokret posle ogromnog zaostatka.

U prvom poluvremenu smo videli vrlo agresivnu Crvenu zvezdu, ali ne i tako dobru igru domaćeg tima, dok je u drugom poluvremenu situacija bila dosta drugačija.

Izabranici Dejana Stankovića su tokom svih 45 minuta imali inicijativu, a prvi opasan napad se završio tako što je Spiridonović šutirao snažno i vrlo neprecizno.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu da napadaju, čak su možda i oštećeni za penal u 11. minutu kada je Đokića lopta pogodila u ruku, ali ruku na srce, nisu imali neke stopostotne šanse tokom prvog poluvremena.

Šutrali su konstantno, ali dosta neprecizno, dok bi one malo bolje šuteve golman Čubraković uspešno otklanjao, a kazna je stigla u 30. minutu kada je Vasilije Janjić pogodio mrežu Milana Borjana i Zlatibor je na stadionu Rajko Mitić imao prednost od 1:0.

Zvezda jeste imala rezultatski zaostatak, ali je pojačala agresivnost, da bi Boaći propustio dve velike šanse u 45. minutu i sa tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

RepublikaFoto: Starsport

Očekivalo se da već tada Zvezda zaigra angažovanije. Doduše i jeste kranula, Boaći je imao odličnu priliku u 48. minutu, ali je fantastično golman Čubraković imao sreće da ga pogodi lopta. U 56. minutu Uroš Miloradović duplira vođstvo Zlatibora i deluje da je senzacija na pomolu.

Zvezda je tek u 71. minutu uspela da postigne gol, a strelac je Mirko Ivanić posle sjajne asistencije Dijega Falćinelija. Već u sledećoj akciji bilo je 2:2, a strelac je Vukanović posle asistencije Milunovića. Već tada je bilo jasno da će uskoro uslediti potpuni preokret, a do njega je došlo u 84. minutu, kada je Pavkov slučajno uposlio Pankova koji postiže pogodak. U 86. minutu Zvezda je potvrdila pobedu, a strelac je bio mladi Radulović.


Pored Crvene zvezde u osminu finala plasirali su se Partizan, Proleter, IMT, Mladost Lučani, TSC, Rad, Radnik, Čukarički, Metalac, Spartak Subotica, Javor, Napredak, Vojvodina, Radnički Niš i Voždovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading