"ORLOVI" u društvu NAJGORIH TIMOVA NA KONTINENTU: Na Evro NE IDE SAMO KO NEĆE!

Autor:

Sport

14.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije porazom od Škotske na penale (5:4), nakon 1:1 u 90 minuta, propustili su priliku da se posla 20 sušnih godina plasiraju na Evropsko prvenstvo i tako upali u kontinentalni talog, sastavljen od selekcija fudbalskih liliputanaca koje nikada nisu igrale na EVRO.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

U poslednje dve decenije na evropski šampionat nije otišao samo ko nije hteo, a u tu kategoriju, pored Srbije, spadaju jedino još naši rivali sa poslednjeg turnira na kom smo učestvovali - Slovenci i Norvežani.

Iako spadaju u red "skijaša", ove dve reprezentacije ne mogu da se porede sa golijatima koji se nikada i nisu plasirali na EP, a to su Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Izrael, Kazahstan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, San Marino, Crna Gora i Gibraltar.

POSLEDICA NERADA

 

Pitanje šta se u četvrtak uveče desilo sa izabranicima Ljubiše Tumbakovića postavili smo Miloradu Kosanoviću, nekadašnjem treneru Zvezde i brojnih srpskih timova.

- Nije nam ništa bilo. Desilo nam se to što radimo već 10 godina. Posledica našeg nerada. Mislimo da možemo tako, dođe jedna utakmica i mi se stisnemo i odemo na EP. Dva koncepta razumevanja fudbala su se sudarila. Moderan, koji igraju Škoti, gde oni nisu u najboljoj kategoriji ekipa, ali igraju u ligi gde se igra moderan fudbal. A mi igramo fudbal od pre 10 godina. Oduzeli su nam prostor i vreme - rekao je Kosanović.

- Već pet godina pričam da smo na dnu, a niko mi ne veruje. Norveška je duplo gora od nas, oni igraju fudbal peške i zato smo protiv njih delovali superiorno - dodao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Kosanović: Škoti igraju moderan fudbal, a mi zaostajemo 10 godina za njima

Dve duge decenije neuspeha. Čak 242 fudbalera neuspešno su pokušavala da odvedu Srbiju na EVRO i nisu uspela. Među njima i Bane Ivanović, Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Vladimir Stojković, Milan Jovanović, Marko Pantelić, Nikola Žigić... Šteta se u ovom slučaju ne meri samo blamažom i propuštenom prilikom već i ozbiljnom sumom novca. FSS je izgubio garantovanih 9,25 miliona evra, koliko dobija svaka zemlja koja ode na EP, plus novac koji bi mogao da se ostvari kroz turnirske nagrade, prodaju marketinških i TV prava.

TUMBA BEZ IGRE

 

- Šteta je za čitav fudbal jer su mogli da zarade najmanje 10 miliona evra i tako da pomognu i mlađim selekcijama i kompletnom sistemu. Mi ovakvu šansu nećemo više dobiti, ono kao da je bila sahrana, a ne fudbalska utakmica. Atmosfere u ekipi nije bilo, nisu ginuli na terenu - istakao je iskusni fudbalski vuk Dragoslav Stepanović.

On je podvukao krivicu selektora Tumbakovića.

- Nisam video da se Tumbaković nasmejao otkad je preuzeo reprezentaciju. Mislio sam da će do ove utakmice napraviti igru. Ne znam zašto tim koji je igrao protiv Norvežana nije odigrao i utakmice protiv Mađarske i Turske, pa da može lepo da se uigra za Škote. U reprezentaciji je najvažniji sistem igre i da igrači znaju šta treba da igraju. Oni to protiv Škotske nisu znali. Kad je tako, ne možeš da očekuješ rezultate - sumirao je utiske Stepi.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

Piksi i "medicinski fenomeni"

Legenda srpskog fudbala Dragan Stojković Piksi u najavi meča protiv Škotske iskoristio je kovanicu kojom se možda i najživopisnije da objasniti kakvu je priliku naša selekcija propustila.

- Škotska u Beogradu. Bili bismo medicinski fenomeni ako ne bismo iskoristili ovu šansu - poručio je Piksi i ubo u metu.

I zaista, za medicinska je ispitivanja šta se dogodilo s našim najboljim fudbalerima u utakmici koja je za mnoge od njih mogla da predstavlja krunu dosadašnjih karijera.

Dragan Stojković Piksi

 

SRBIJA I 18 LILIPUTANACA: NISU IGRALI NA EP U OVOM VEKU

Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Izrael, Kazahstan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, San Marino, Crna Gora, Gibraltar, Norveška, Slovenija, SRBIJA.

* Napomena: Prvih 18 reprezentacija nikad se nisu plasirale na EVRO

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije našli su se u neslavnom društvu

U poslednje dve decenije na završni turnir se nisu plasirale samo naša selekcija, Norveška, Slovenija i ekipe koje nikad i nisu zaigrale na EP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading