TU NAM JE I MESTO: Srbija u društvu "giganata" poput San Marina, Lihtenštajna, Gibraltara i Andore!

Autor:

Sport

13.11.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije ponovo neće igrati na Evropskom prvenstvu, a po svemu prikazanom takav ishod je potpuno zaslužen.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Otkad "orlovi" igraju pod imenom, zastavom, grbom i himnom Srbije, pokušali su u četiri navrata da se domognu prvenstva Evrope, ali im nijednom to nije pošlo za rukom. Na taj učinak treba dodati i EURO 2004. kada naša reprezentacija kao Srbija i Crna Gora nije izborila plasman.

Poslednji put su ljubitelji fudbala u Srbiji svoj nacionalni tim na prvenstvu Starog kontinenta 2000. godine kada je tadašnja SR Jugoslavija ispala u četvrtfinalu od Holandije rezultatom 6:1.

Od tada, naš nacoinalni tim je propustio pet narednih Evropskih prvenstava i nalazi se u "elitnom" društvu. Na Evropskom prvenstvu sledećeg leta će debitovati Severna Makedonija i Finska, koji su na taj način ispali iz društva koje EP nije videlo u ovom milenijumu, kao i Škotska koja se pobedom nad "orlovima" plasirala po prvi put od 1996. godine.

Od 2000. godine na odlazak na EURO čekaju, osim naše reprezentacije, Slovenija i Norveška, a gori od nas su samo sledeće "velesile":

Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Izrael, Kazahstan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija i San Marino.

 

 

 

Takođe, na Evropskom prvenstvu se nikada nisu pojavile ni Crna Gora, Gibraltar i tzv. Kosovo, ali oni su se tek kasnije priključile UEFA, pa je njihovo čekanje kraće od našeg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading