SRBIJA DOČEKUJE ŠKOTSKU U MEČU ZA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO: "Orlovi", kakvi budete večeras, bićete DOVEKA!

Autor:

Sport

12.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivanja za "Srpski telegraf" izneli Miroslav Đukić, Ljubinko Drulović i Milan Lane Jovanović.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

Teško je uvek ostati jak, visoko podignute glave. Ipak, ko se bori, taj može i izgubiti jer ako se ne boriš, ti si već izgubio. Neki trenuci u životu od vas zahtevaju da pokažete sve što imate u sebi i da zarad zajedničkog cilja pokažete da zaslužujete svoje mesto u istoriji. Taj trenutak došao je večeras, "orlovi", pokažite neizmeran kvalitet koji posedujete, rasturite Škote na Marakani (20.45, Nova S) da bi cela nacija proslavila odlazak reprezentacije na Evropsko prvenstvo posle veoma dugih 20 godina.

Legende srpskog fudbala u razgovoru za Srpski telegraf smatraju da od izabranika Ljubiše Tumbakovića sve zavisi i da imaju potreban rad, htenje i zalaganje za uspeh.

ZA NOVU ISTORIJU

- Ovakav raspored i sve što se desilo može samo da se poželi. Bila bi prava sportska tragedija da propustimo ovu priliku, naša želja za konačno velikim uspehom će presuditi - rekao je Dragan Stojković Piksi (55), kapiten generacije koja je igrala na poslednjem EVRO pre 20 godina.

Saglasan s njim je i proslavljeni defanzivac, a sada trener Miroslav Đukić, koji smatra da je "orlovima" mesto na EP.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši selektor Srbije Miroslav Đukić

- Smatram da imamo kvalitet i da nam je mesto na Evropskom prvenstvu. U utakmici sa Norveškom su pokazali sve što je potrebno da bi se bilo na evropskom nivou - rad, htenje, zalaganje. Bez toga ne može. To su razlozi zbog kojih nas nije bilo 20 godina na najvećoj evropskoj smotri. Ovo su fudbaleri sposobni za velika dela. Odlikuje nas timski duh i mislim da možemo do rezultata i na Evropskom prvenstvu - kazao je Miroslav Đukić (54), takođe član te ekipe koja je igrala 2000. u Belgiji i Holandiji.

SVE ZAVISI OD NAS

S njegovim mišljenjem se slaže još jedan član te generacije Ljubinko Drulović (52), za kojeg je bitno da koncentracija bude na visokom nivou.

- Imamo sve u svojim rukama, sve zavisi od nas, ali je veći pritisak na našoj reprezentaciji jer su očekivanja nacije velika. Moramo da budemo bolji nego u Norveškoj, potrebna nam je i velika koncentracija. Za budućnost i novu istoriju srpskog fudbala bilo bi bitno da se plasiramo na Evropsko prvenstvo posle 20 godina - istakao je bivši selektor naše reprezentacije.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović
Proslavljeni reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović

Lane: Ako prvi damo gol, pobeđujemo!

Bivši reprezentativac Milan Lane Jovanović (39) oprezan je i napominje da "orlovi" nisu svemoćni, ali otkriva ključ za uspeh.

- Stvorena je atmosfera da smo svemoćni, ali mislim da imamo veliki potencijal. Bolji smo individualno od njih, ukoliko prvi postignemo gol, dobijamo utakmicu. Škoti nemaju kreativnost, bez ikakve improvizacije, neće biti lako, ipak verujem u uspeh naših momaka - zaključio je Lane u razgovoru za naš list.

Škotski mediji: Vreme je da skinemo mrak!

Većina škotskih medija pred večerašnje gostovanje reprezentacije u Beogradu smatra da je vreme da se skine mrak što se tiče odlazaka na velika takmičenja. "Suknjice" su poslednji put bile na Mundijalu 1998, a novinari na Ostrvu se nadaju da će pobeda Robertsona i drugova razveseliti naciju u teškim vremenima zbog pandemije koronavirusa. Takođe, pojedini mediji napominju da je bolje što se utakmica igra bez navijača jer se zna da je atmosfera na Balkanu uvek vatrena.

SASTAVI

Srbija (3-4-2-1)

Dmitrović - Milenković, Mitrović, Kolarov - Lazović, Gudelj, Maksimović, Ristić - Tadić, Milinković-Savić - Mitrović

Selektor: Ljubiša Tumbaković

Škotska (3-5-2)

Maršal - Mektomini, Mekena, Tirni - O'Donel, Mekgin, Džek, Mekgregor, Robertson - Kristi, Dajks

Selektor: Stiv Klark

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading