VAPAJ LEGENDI PRED ŠKOTSKU: Ako Srbija uradi OVO, nalazi se na KORAK od EURO!

Autor:

Sport

11.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našu selekciju očekuje utakmica decenije u četvrtak, nakon trijumfa u Oslu (2:1).

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

Fudbaleri Srbije sutra dočekuju Škotsku u utakmici decenije na Marakani (Nova S, 20.45), a ulog je plasman na Evropsko prvenstvo na koje obe reprezentacije nisu otišle u 21. veku! Naš nacionalni tim želi da se posle 20 godina nađe na kontinentalnom takmičenju, ali isti cilj imaju i gosti sa Ostrva zbog toga što su poslednji put bili učesnici EVRO 1996. u susednoj Engleskoj. Mnogi navode da je prednost "orlova" protiv "suknjica", koje nam nikada nisu dale gol, to što će igrati na domaćem terenu, ali s tim se ne slaže i legendarni Ivan Golac (70), koji dobro poznaje naše rivale jer je u njihovoj zemlji radio od 1993. do 1995, a godinu dana ranije je kao trener Dandi junajteda osvojio nacionalni kup. On upozorava naše igrače da ne ulaze u fudbalsku tuču sa Škotima, kojima taj stil igre odgovara.

NEMA PRITISKA

- Ovaj susret je za obe reprezentacije istorijski jer žele da konačno slave plasman na EVRO. Smatram da nam je isto da li igrali na Marakani, u Glazgovu ili na neutralnom terenu jer nema publike i, s te strane, nigde nema pritiska - rekao je naš sagovornik.

Jedan od najboljih sudi u Beogradu!

Glavni sudija meča na Marakani biće španski arbitar Antonio Mateu Lahoz (43) iz Valensije. On je već jednom bio u Beogradu, a delio je pravdu 6. novembra 2018. na utakmici Crvene zvezde i Liverpula (2:0).

On smatra da je bitno da se ne prilagodimo škotskom fudbalu jer njih krasi borbenost i tvrda igra.

- Škotska je oslabljena neigranjem Frejzera i Foresta, koji posebno vole da igraju tvrdo, kao i cela ekipa, koja je borbena i želi "tuču" za loptu na svakom delu terena. Nagazna mina može da bude iskusni napadač Grifits, koji je u reprezentaciji posle dve godine, ali selektor Klark ga je pozvao sa razlogom - istakao je iskusni stručnjak.

UDAR SA KRILA

Formula za uspeh je jasna, prema mišljenju našeg sagovornika, ključ je u napadima sa boka i da se razbije sredina terena.

RepublikaFoto: youtube.com/Sport Klub
Legendarni Ivan Golac

- Mora da im se raširi sredina terena, da je razbiju jer od nje zavisi svaki njihov napad. Zatim da naši vezni igrači šalju loptu na krilne pozicije do, najverovatnije, Kostića. On bi svojom brzinom mogao da napravi razliku jer su njihove odbrane kroz istoriju bile slabe - smatra Ivan Golac.

FSS spremio dodatnih 500.000E za premije

Fudbaleri Srbije imaće dodatnih 500.000 razloga da eliminišu Škote. Tu sumu u evrima izdvojiće FS Srbije za premije koje će igrači podeliti zavisno od provedenih minuta na terenu. "Orlovi" bi plasmanom na EP zaradili 9,25 miliona evra, koje bi UEFA isplatila savezu, a ranije je dogovoreno da će igračima pripasti polovina te sume.

Još jedna legenda srpskog fudbala u razgovoru za Srpski telegraf analizirala je situaciju pred utakmicu, a u pitanju je trener slovenačke Gorice Gordan Petrić (51), koji je u Škotskoj branio boje Dandi junajteda, Rendžersa i Hartsa (219 utakmica - devet golova u tri kluba).

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Gordan Petrić

- Ukoliko ponovimo igru iz Norveške, za nas nema problema. Utakmica je zanimljiva, nema publike, bitan je i psihološki momenat jer se igra samo jedan meč. Smatram da Robertson nije pretnja, on jeste najbolji levi bek na svetu, ali je defanzivac i ne može da nam naudi centaršutevima. Obe reprezentacije imaju jake timove, ali moje mišljenje je da su naši igrači kvalitetniji i da će to dokazati na terenu - jasan je bivši defanzivac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading