DEKIJEVA ZVEZDA PIŠE ISTORIJU: Stankovićevi izabranici igrom RUŠE sve granice u Evropi!

Autor:

Sport

07.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad Gentom (2:1) crveno-beli osvojili za njih rekordnih šest bodova posle tri kola. Sa sedam golova već izjednačen Zengin uspeh.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković

Crvena zvezda pod vođstvom Dejana Stankovića (42) beleži istorijske rezultate! Mladi stručnjak je bio osporavan kada je seo na vruću klupu posle odlaska Vladana Milojevića, ali samo 11 meseci kasnije rekordi padaju pod nogama popularnog Mistera.

Šampion Srbije je pobedom nad Gentom (2:1) već osvojio šesti bod u tri kola L grupe Lige Evrope, što je najbolji učinak u nekom od dva evropska takmičenja posle samo tri utakmice, a uz to do sada nisu nijednom vezali dva trijumfa. Takođe, Dejan Stanković i njegovi momci su sa sedam datih golova izjednačili rekord koji je postavila generacija 2005/06 pod komandom Valtera Zenge u grupnoj fazi tadašnjeg UEFA kupa, a s obzirom na to da je ostalo još tri kola do kraja takmičenja u Ligi Evrope, evidentno je da će i taj rekord uskoro pripasti sadašnjoj Dekijevoj generaciji.

SVETLA BUDUĆNOST

Mladi stručnjak je napravio veliki uspeh i opravdao očekivanja javnosti, a to mišljenje u razgovoru za Srpski telegraf deli i legendarni Ljupko Petrović (73), koji je 1995. tada 16-godišnjem Dekiju pružio šansu da debituje u crveno-belom dresu i kasnije sa njim osvojio duplu krunu.

RepublikaFoto: Starsport
Iskusni stručnjak Ljupko Petrović

- Dejan je ostvario ono što Zvezda očekuje od svog trenera plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. On je bio velikan kao igrač, a takav je i privatno i sada kao trener. Za sada je moje mišljenje o njegovom radu više nego pozitivno. On je talentovan trener, brzo uči, bilo je slabosti koje je on popravio, pred njim su velike utakmice - rekao je čovek koji je sa crveno-belima bio prvak Evrope 1991.

MAGIČAN TANDEM

Legendarni fudbaler, a sada trener kluba sa Marakane, ne bi imao toliko uspeha da nema fenomenalan tandem Aleksandar Katai - Mirko Ivanić, koji su zanimljivo prošli istu školu fudbala. Obojica su fudbalski odrastala u Vojvodini, klubu koji je Ljupko takođe trenirao.

RepublikaFoto: Starsport
Igra kao preporođen ove sezone - Mirko Ivanić

- Aleksandar i ja se poznajemo veoma dugo. Prošli smo istu školu fudbala Vojvodine, zbog toga se možda i tako dobro slažemo, kako na terenu tako i van njega. On je zaista fenomenalan igrač i ne slaže se dobro samo sa mnom, već i sa celim timom. Odlično se uklopio u ekipu, mnogo nam znači, kao i ostali fudbaleri. Nadam se da ćemo dobru saradnju nastaviti i u budućnosti - istakao je Ivanić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading