BEOGRAĐANI I SUBOTIČANI VERUJU TALENTIMA, ALI NE I VEČITI RIVALI: Rad i Spartak imaju 12. najmlađi tim u Evropi!

Autor:

Sport

04.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan ima 12. najstariji tim u Srbiji, dok je Zvezda na 14. mestu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Rada među najmlađim su ekipama u Evropi!

Srpski fudbal poznat je po velikim prodajama mladih igrača po celom svetu, ali isto tako tom talentu treba dati šansu da igra, a prema informacijama fudbalske opservatorije (CIES), u našoj domovini oni najviše mesta pronalaze u klubovima koji nisu stalno u vrhu tabele.

Naime, prvo mesto u Superligi Srbije dele Rad i Spartak, koji su u prvih 11 kola na terene izveli ekipu čija je prosečna starost okruglo 24 godine. Kada se pogledaju rezultati u 20 najboljih liga po merenju UEFA, timovi sa Banjice i iz Subotice dele 12. poziciju u Evropi, u društvu Salcburga i škotskog Hamiltona.

RepublikaFoto: Starsport
I ekipa Spartaka prednjači kada su mlade nade u pitanju

Odmah iza njih je i Metalac jer u Gornjem Milanovcu imaju postavu u proseku 24,1 godinu. Zanimljivo je da na ovim listama večitih rivala nema ni na mapi iako se hvale da su promovisali veliki broj mladih igrača.

Partizan je na 12. mestu u Srbiji, dok je Crvena zvezda na 14, a s obzirom da naša liga broji 20 klubova, šampion je više bliži dnu. Gledajući najboljih 20 plasiranih prvenstava UEFA, na vrhu je danski Nordsjeland (22,7), prati ih portugalski Famalikao (23,1), a zatim slede holandski Den Hag i belgijski Beveren sa po 23,4.

RepublikaFoto: Starsport
"Večiti" rivali kaskaju za sunarodnicima kada je davanje prilika talentima u pitanju

Najbolji u ligama petice je Milan, čija je prosečna starost 24,5 godina i takva postava daje rezultate jer su prvi u Italiji bez poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading