Novi dan za srpski fudbal: NEMA VIŠE MULJANJA, STIŽE VAR U SRBIJU!

Autor:

Sport

02.11.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema više odlaganja, ni izgovora – u sredu počinje obuka srpskih sudija za primenu VAR tehnologije u elitnom rangu.

RepublikaFoto: partizan.rs/miroslav todorović
VAR od srede konačno stiže u Srbiju!

Najbolji domaći arbitri dobili su pozivnice da se, bez izuzetka i pod oznakom "obavezno", pojave u Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi. Za 12 časova zakazan je početak prvog u nizu seminara povodom definitivne inplementacije VAR sistema u Srbiji.

Predstojeći sastanak više je formalnog karaktera, planirano je upoznavanje sudija sa osnovama najrevolucinarnije ideje modernog fudbalskog doba. U istom danu, centralni događaj biće obraćanje predstavnika Radne grupe FIFA zadužene za VAR.

Uskoro, najverovatnije do početka naredne godine, očekuju se carinjenje i instaliranje kompletnog sistema, napokon i praktična obuka. Do tada, srpskim sudijama predstoji bogat teorijski program i priprema za novu eru domaćeg takmičenja.

 

U očekivanju smanjenja broja superligaških klubova, sa 20 na 16, novi sistem, od narednog leta, podrazumevaće svakog vikenda osam utakmica  pokrivenih kamerama. Centralna i sve ostale VAR sobe nalaziće se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading