GENT TOTALNO OSAKAĆEN: Belgijanci moraju sa "decom" na raspucanu Zvezdu!

Autor:

Sport

02.11.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će u četvrtak na "Marakani" dočekati ekipu Genta, a Belgijanci će u Beograd doći višestruko desetkovani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Ekipa koju vodi Vim de Deker osakaćena povredama, suspenzijom i koronavirusom.

Četvorica igrača bila pozitivna na koronavirus i to sve članovi prvog tima, ali to nije sve.

Belgijancima će odbrana biti najveći problem, pošto će mrežu Genta će u Beogradu morati da brani 17-godišnji Oven Johmans, koji je četvrti golman ekipe. Razlog za to jeste što prvi čuvar mreže Sinan Bolat mora da odradi i treći meč suspenzije zbog kazne od prošle sezone pošto su letos u administraciji Genta napravili grešku kada ga nisu registrovali za mečeve kvalifikacija. Inače bi on do sada odradio tri utakmice zabrane igranja u Evropi.

Njegova zamena Davi Ruf je jedan od onih koji su pozitivni na koronavirus, tako da je i on otpao, a treći golman 28-godišnji Oven Kosemans uopšte nije ni registrovan za grupnu fazu Lige Evrope.

Tako da na kraju će među stativama na Marakani stajati 17-godišnjii Oven Johmans, a interesantno njegova rezerva će biti godinu dana mlađi Rene vanden Bore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ni u odbrani nije ništa bolja situacija, standardni štoper Igor Plastun je zaražen koronom, drugi štoper Mišel Ngadu-Ngađui je bolestan, a iako nema koronu neizvesno je da li će igrati u Beogradu, treći štoper Dino Arslanagić je povređen već nedeljama i odavno je otpao iz konkurencije, a pod znakom pitanja je i levi bek Nurio Fortuna, najskuplji igrač u istoriji Genta, koji je povredio koleno protiv Hofenhajma i nije igrao za vikend, pa je takođe neizvestan.

- Povreda Fortune je izgledala teže u prvi mah, ali sada postoje šanse da bi mogao da zaigra u Beogradu - rekao je trener De Deker.

 

Po hijerarhiji, četvrti Gentov štoper je Andreas Hanke Olsen je takođe pozitivan na COVID-19, kao i rezervni desni bek Džordan Botaka. Nedavno se povredio drugi napadač Loran Depoatre, tako da ni on neće konkurisati za ovaj meč.

Sve u svemu, crveno-beli imaju veliku šansu da zabeleže novi trijumf u Ligi Evrope posle onog ubedljivog nad Liberecom 5:1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading