NIJE MU LAKO: Mijatović bez dlake na jeziku o stanju u Partizanu!

Autor:

Sport

31.10.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler Partizana Predrag Mijatović govorio je o situaciji u taboru crno-belih..

Predrag Mijatović

Mijatović je analizirao loš početak sezone crno-belih, česte smene trenera, ali i dotakao se toga da li bi preuzeo neku od funkcija u bivšem klubu.

- Svakako da nije prijatno. Kao što je emocija prisutna kad se pobeđuje, tako je i sad kad se gubi, nažalost, u onom težem obliku. Sezona je počela dosta čudno i žao mi je što Partizan ne liči na sebe  rekao je Mijatović za Kurir.

Ima li krivca za trenutno stanje?

- Ne treba tražiti krivce, već treba pronaći rešenje. Nema se vremena za upiranje prstom u bilo koga, svaki dan je bitan za Partizan, zato je potrebno rešavati probleme i u koraku donositi rešenja koja će vratiti klub na pobednički kolosek - rekao je, a onda se osvrnuo i na česte priče da se u Mijatoviću vidi rešenje u upravi.

- Često se pominje moje ime, bilo da je direktno za učešće u rukovođenju kluba ili indirektno, u vidu saveta i pomoći sa strane. Međutim, takav posao iziskuje 24 časa rada, Partizanu se treba maksimalno posvetiti. A kao što znate, ja ne živim u Srbiji, daleko sam i možda ne bi trebalo da komentarišem mogućnost mog angažovanja u klubu.

- Možda jednog dana dođe do toga da se vratim u moj Partizan, ali trenutno je, čini mi se, nemoguće, samo iz pomenutih razloga. Partizan je moj klub, mnogo smo dali jedan drugom, ljubav je obostrana, a otuda i postoji bol kad se gubi, kao što je prisutan sada - dodao je.

Partizan je već "potrošio" klupske legende kao što su Ivan Tomić, Zoran Bata Mirković i Savo Milošević.

- Očito je da nije do trenera. Čim se loši rezultati ponavljaju, nemoguće je da je baš svaki trener loš. Žao mi je što Savo, Batica, Ivan i ostali nisu uradili nešto više s voljenim klubom, mada ne treba zaboraviti neke blistave utakmice u Evropi s Miloševićem.

Uteha navijačima crno-belih je bolji skor u susretima sa Crvenom zvezdom poslednjih godina.

- Derbi je nešto u čemu svaki put uživam podjednako kao i kad gledam Svetsko prvenstvo. I jeste Partizan bio bolji u mnogim prethodnim derbijima, ali titule se računaju. Ko još pamti derbi iz mog vremena kad smo pobedili Zvezdu, šta to vredi kad je ta Zvezda bila šampion Jugoslavije, Evrope i sveta? Eto, radije bih menjao pobedu ili dobru igru u derbiju za titulu - zaključio je Mijatović, konstatujući da ga je jako odbradovala pobeda Srbije u Norveškoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading