ČESI ODMAH KRENULI SA PROVOKACIJAMA: Trener Slovana uvredio Kangu!

Autor:

Sport

28.10.2020

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Slovana iz Libereca Pavel Hoftih rekao je da Crvena zvezda ima odličan tim i da je ekstremno težak protivnik.

RepublikaFoto: Starsport
Gejlor Kanga

Crvena zvezda i Slovan će u četvrtak od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" igrati utakmicu drugog kola Grupe L Lige Evrope.

- Crvena zvezda je odličan tim. Sastali smo se pre dve godine kada sam radio u Trnavi i oni su sigurno napredovali od tada. Nivo više su nego što su bili tad. Teško je reći koje su njihove slabosti. Jaki su napred, imaju mnogo reprezentativaca i mnogo dinamičnih fudbalera. Iz moje tačke gledišta, ovo je ekstremno težak protivnik - rekao je Hoftih po dolasku u Beograd.

- Ne mogu da kažem šta će biti dovoljno, kakvo naše izdanje, moraćemo da imamo svoj dan. Mi smo takodje finansijski na totalno drugačijem nivou od njih. Došli smo u Beograd da se borimo i pokažemo. Predstavljaćemo češki fudbal i pokušaćemo da osvojimo bod - kazao je Hoftih.

On nije želeo da izdvoji pojedince iz srpskog kluba.

- Najopasniji su u napadu, imaju vrhunske igrače. U odbrani mnogo trče. Odlični su jedan na jedan, nisu lenji i organizovani su. To je disciplinovan tim. Ceo tim je odličan, tako da ne možete da izdvojite pojedince. Kada jedan ispadne, zameni ga drugi igrač koji je sličnog ranga. Za razliku od Genta, Zvezda je veoma kompaktna i odlična u odbrani. Hajde da se borimo i videćemo za šta će to biti dovoljno - naveo je trener češkog kluba.

Upitan je za veznog igrača crveno-belih Gelora Kangu, nekadašnjeg fudbalera Sparte iz Praga, koji je bio pozitivan na koronavirus, ali se očekuje da će igrati.

- Znamo ga. Odličan fudbaler, ali i veliki provokator. Mada, sigurno je da nećemo njemu davati posebnu pažnju jer je ceo tim Zvezde na visokom nivou. Nije samo Kanga, tu su oba krilna igrača, odlični su - rekao je trener Slovana.

On je naveo da je veći deo njegovog tima u redu, ali da ima igrača koji se ne osećaju najbolje.

- Ne želim da otkrijem ko će igrati, a ko ne. Time bih pomogao protivniku, što ne želim - rekao je trener Slovana, koji je ipak naveo da je Taras Kaharaba 100 odsto spreman i da veruje da će pomoći njegovom timu u četvrtak.

Dodao je da je veoma važno to što njegov tim ima tri boda, jer će stvari u grupi tek da se komplikuju.

- Sada imamo dva gostovanja, dva veoma teška duela za nas. Dva najteža meča u grupi. Videćemo šta će protivnici da nam dozvole. Dobro je što se nismo plasirali direktno u grupu, već smo morali da kopamo svoj put - rekao je Hoftih.

Slovan je u prvom kolu Grupe L pobedio favorizovani Gent, dok je Zvezda poražena od Hofenhajma.

Hoftih je naveo da su prednost domaćeg terena i fantastični golman Filip Ngujen značajno uticali na to da njegov tim ostvari povoljan rezultat protiv Genta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading