UEFA NA KOLENIMA: LŠ je mrtva, Evropska Superliga preuzima primat!

Autor:

Sport

28.10.2020

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska Superliga, po zatvorenom modelu kao što je NBA liga, trebalo bi da počne 2022. godine, prenosi ugledni španski list AS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovo možda više neće biti najvažniji pehar u klupskom fudbalu

Bogati klubovi su pobedili UEFA i kreću u "rušenje" Lige šampiona i već su predlog aminovali najveći klubovi iz Španije, Engleske, Italije, Nemačke i Francuske.

Plan je da liga počne u septembru 2022. godine, uz učešće između 16 i 18 timova.

Igrali bi po ligaškom sistemu svako sa svakim po dva puta, dok bi se najboljih osam nadmetalo za titulu.

Klubovi ne bi izašli iz nacionalnih šampionata, ali bi zato to bio veliki udarac za Ligu šampiona i Ligu Evrope. U celoj priči velikani žele da imaju dozvolu UEFA i FIFA, odnosno da se postigne neki konsenzus.

To neće biti lako jer su krovne fudbalske organizacije do sada nekoliko puta odbijale sve predloge. Međutim, najbogatiji klubovi već godinama žude za promenama sve zbog kako bi imali sve jaču ekonomsku situaciju, sa glavnim sponzorom njujorške banke JP Morgan od čak pet milijardi evra.

Sve ove navode potvrdio je dosadašnji prvi čovek Barselone Đozep Marija Bartomeu.

- Barselona je prihvatila predlog da zaigra u Evropskoj Superligi. To bi garantovalo finansijsku održivost kluba koji ide napred. Prihvatili smo i buduće Svetsko prvenstvo za klubove - rekao je Bartomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading