MEKSIČKI MUHES NIJE OBIČAN KLUB: Transvestiti i homoseksualci imaju svoj klub!

Autor:

Sport

28.10.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub im je nazvan po najpoznatijim meksičkim transvestitima, a oni nose roze dresove i ponosni su na to! Fudbalski klub Deportivo Muhes nastupa u trećoj meksičkoj diviziji, amaterskoj ligi, a ono što ga razlikuje od ostalih ekipa jeste da je to prvi LGBT klub na svetu za koji uglavnom igraju deklarisani gejevi.

RepublikaFoto: facebook.com/Muhes
FK Deportivo Muhes

Tim koji je osnovan 2018. godine poneo je ime po autohtonim transrodnim ženama koje su vekovima bile deo južnih meksičkih zajednica, dok je homoseksualnost prednost za dobijanje članske karte. Međutim, to ne znači da za njega igraju samo transvestiti i homoseksualci, već svi koji nemaju ništa protiv LGBT zajednice u toj konzervativnoj zemlji od 126 miliona stanovnika. Tako su se u Muhesu okupili muškarci svih uzrasta i dele svlačionicu, zasad samo Meksikanci.

Amaterski debi imali su u godini osnivanja na LGBT kupu u Meksiko sitiju, a ove godine Muhes je primljen u fudbalsku federaciju Meksika. Prvi zvanični meč odigrali su 25. septembra i pobedili Politehniku sa 4:0, dok je prvi zvanični gol dao Pablo de la Rosa. Trenutno, posle šest odigranih kola, zauzimaju treću poziciju na tabeli s pet pobeda i jednim porazom, a ono što ih krasi jeste igra na gol više.

 

- Igranje u LGBT timu je drugačije. Niko vas ne diskriminiše iako nisu svi igrači homoseksualci - rekao je fudbaler Umberto Ramires (25), dok je njegov čak 22 godine stariji saigrač Hesus Treho konstatovao da samim postojanjem Muhes ruši mnoge stereotipe.

Osnivač kluba koji u grbu ima ružu i fudbalsku loptu Heremia Oleta poručio je da je u planu osnivanje i ženske sekcije kluba. Kako je naveo, cilj im je da budu još inkluzivniji u društvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading