BIVŠI AS ZVEZDE PRED DUEL SA SLOVANOM IZ LIBERECA U LIGI EVROPE: Vreme je za osvetu Česima!

Autor:

Sport

28.10.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će u drugom kolu L grupe Lige Evrope sutra uveče (Arena sport 1, RTS 1, 18.55) dočekati Slovan iz Libereca i juriće prvu pobedu u grupi, uz pokušaj da se osveti češkom predstavniku za dva poraza, koja su se dogodila pre 14 godina.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Perović

Te 2006. godine gledali smo susret dva šampiona država. Slovan je, kao domaćin u kvalifikacijama za Ligu Evrope, slavio sa 2:0, a potom sa 2:1 pred punom Marakanom. Mnoge "Delije" vodeći gol Libereca nisu videle jer je pao u 2drugom minutu, dok je na severnoj tribini bila velika šetalica na kojoj je bilo prikazano pričešće pred Kosovski boj.

Sada će situacija biti znatno drugačija jer na tribinama neće biti navijača zbog pandemije koronavirusa. Jedan od igrača koji je bio deo te generacije koja je igrala dvomeč s ekipom iz Libereca jeste bivše levo krilo crveno-belih Marko Perović (36), koji se u razgovoru za Srpski telegraf podsetio tih utakmica sa Slovanom.

OPUSTILI SMO SE

- Izgubili smo zasluženo jer su u tom trenutku nekako bili organizovaniji od nas u svakom smislu. Oni, realno, nisu imali tako zvučno ime kao Crvena zvezda, a u Srbiji se brzo napravi takva atmosfera da je normalno pobediti takve timove i proći dalje. Iskreno, mislio sam da možemo u Beogradu da preokrenemo, ali bukvalno u drugom minutu smo primili gol i to je bio ozbiljan udarac - priseća se Marko Perović.

 

Osvajač sedam trofeja sa Crvenom zvezdom smatra da je došlo drugo vreme i da danas svi igraju ozbiljan fudbal, pa i Slovan, za kojeg je siguran da nije zalutao u Evropu.

BEZ POTCENJIVANJA

- Kao zvezdaš, naravno da očekujem pobedu! Zbog trenutne situacije i praznih tribina gostujuće ekipe nemaju nikakav pritisak i na miru mogu da se spreme i odrade utakmicu kao da igraju na njihovom terenu. Trenutna pozicija na tabeli u njihovom prvenstvu nije za potcenjivanje. Mi smo odigrali duplo više utakmica u domaćem prvenstvu, što je dobro jer je ekipa uhvatila ozbiljan takmičarski ritam - istakao je bivši fudbaler.

Dekijeva energija za uspešnu sezonu!

Marko Perović smatra da navijači treba da veruju u uspeh s Dejanom Stankovićem zbog njegove neverovatne energije koju prenosi na igrače.

- Prvi smo u prvenstvu, igra se Evropa i tu nema šta da se priča jer svi znamo koliko je teško doći do Evrope. Voleo bih da vidim Crvenu zvezdu na proleće u Evropi, ali neće biti lako. Ipak, Deki ima tu energiju da s ekipom napravi nešto lepo za nas navijače - zaključio je Perović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading