Statistika ne laže: BLEKI NAJBOLJI ŠTOPER U SERIJI A!

Autor:

Sport

26.10.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Mihajlovića, preko Kolarova, pa sve do Nikole Milenkovića, srpski defanzivci uvek su cvetali u Seriji A, pa ni ne čudi informacija da se popularni "Bleki" našao u zaista ekskluzivnom društvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Milenković najefikasniji je štoper u Seriji A od prelaska u Fjorentinu

Bivši centarhalf Partizana odlično se snašao u Italiju i besprekorno se uklopio u ekipu Fjorentine, tako da nimalo ne iznenađuje informacija da je on, barem po jednom statističkom parametru, neprikosnoven u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Naime, "Bleki" je u prošlom kolu Serije A bio strelac na meču sa Udinezeom koji je njegov tim dobio rezultatom 3:2.

Tim golom Milenković je svoj konto u dresu "Vijola" podigao na šest od dolaska u klub prošle sezone, što je više nego bilo koji drugi štoper u ligi!

Podsećamo, reprezentativac Srbije prešao je u redove Fjorentine prošlog leta, kada ga je italijanski klub platio 5 miliona evra (plus klauzule).

 

Od tada je "Bleki" nezamenljiv u startnoj postavi ekipe Đuzepea Jakinija, a ako ovako nastavi, njegovo ime biće urezano pored onih besmrtnih u Seriji A, poput Maldinija, Kanavaro, Neste i ostalih...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading