POGBA ŠOKIRAO SVET: Ide u penziju ZBOG MAKRONA I TERORISTA!

Autor:

Sport

26.10.2020

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Francuske i fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba razmišlja o napuštanju nacionalnog dresa, i to iz veoma čudnih razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pol Pogba oprašta se od nacionalnog dresa

Pogbu je na misli o penzionisanju iz reprezentativnog dresa naveo ni manje ni više nego predsednik Francuske Emanuel Makron, i to iz kranje gnusnih razloga.

Naime, Makron je korpulentnog veznjaka naljutio izjavama povodom odrubljivanja glave Samjuelu Patiju, učitelju koga je islamski ekstremista napao zbog pokazivanja podrugljivih karikatura Muhameda tokom časa.

Pogbi je teško pao deo Makronovog obraćanja u kom izjavljuje da je "Islam izvor međunarodnom terorizma". 

 

Ovakvi zenofobični i rasistički komentari ne priliče ni uličarima, a kamoli predsedavajućem svetske sile poput Francuske, tako da je Pogbin bes opravdan, ali je tamoputog fudbalera dodatno iziritirala činjenica da će ubijeni učitelj dobiti orden Legije časti. 

On to smatra uvredom za muslimane koji žive u Francuskoj, pa će solidarnost pokazati penzionisanjem iz "trikolora". 

On je u reprezentativnom dresu odigrao 72 meča i postigao 10 golova, dok je bio i deo tima koji je osvojio Mundijal 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading