Kada VLADA NEĆE DA POMOGNE GLADNOJ DECI, obratite se - FUDBALERIMA: Dirljiv gest Lidsa raznežio planetu!

Autor:

Sport

26.10.2020

11:48 >> 11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšta načela ljudskosti nalažu da nijedno dete nikada ne bi smelo da bude gladno, osim ako pitate vladu Velike Britanije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Lidsa poslali su 25.000 funti Rašfordovoj organizaciji kao znak podrške

Boris Džonson i njegov kabinet bez prevelike posvećenosti odbili su molbu Markusa Rašforda da se pridruže njegovom izvanrednom projektu kojim donira besplatne obroke školskoj deci, čime su izazvali veliko negodovanje javnosti.

Rašfordova kampanja dobro je primljena od strane javnosti, sve je više uključenih, tako da je sledeći logični korak u hranjenju one dece koja kod kuće možda nemaju šta da jedu bio da se umeša i vlada, ali je ona to hladnokrvno odbila.

Kada se to desilo, Rašford je poslao apel svima onima koji su u mogućnosti da pomognu da to i učine, a reakcija koju je dobio tera suzu na oko.

 

 

 

Fudbaleru Mančestera su, među ostalim, donaciju dali fudbaleri Lidsa, koji su uz 25.000 funti Rašfordu poslali i poruku podrške.

- Nijedno dete nikad ne bi smelo da bude gladno. Zagarantovali smo 25.000 od nas u Lidsu, i stojimo uz tebe šta god ti bude bilo potrebno - poručio je kapiten Lids Lijam Kuper Rašfordu preko društvenih mreža.

 

 

Podsećamo, mlada zvezda "crvenih đavola" pokrenula je ovu kampanju tokom leta kako bi deci koja možda nemaju adekvatne uslove za život kod kuće mogao da pruža ishranu tokom perioda kada su škole bile zatvorene zbog pandemije. On je po normalizaciji situacije predložio produženje kampanje za porodice koje su socijalni slučajevi, ali je Britanski parlament taj zahtev glatko odbio.

Iako se vlast u Britaniji pokazala kao hladna i bezosećajna, reakciaj iz sveta fudbala greje srce, pa se među onima koji su Rašfordovu kampanju podržali nalaze i Jirgen Klop, Mesut Ozil, Geret Sautgejt i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading