OVO SE RONALDU UOPŠTE NEĆE SVIDETI: Kristijano jeste KRALJ TORINA, ali MILAN IMA BOGA!

Autor:

Sport

26.10.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Zlatan Ibrahimović ima sklonost da nekim ljubteljima fudbala bude "trnu u oku" sa svojim nekada nadmenim ponašanjem, niko ne može da mu ospori učinak na fudbalskom terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan "Bog" Ibrahimović

Tog je mišljenja i njegov trenutni trener Stefano Pijoli, koji smatra da je "Ibra" mnogo bitniji za Milan nego što je Ronaldo za Juventus.

Sa njim se slaže i Alberto Zakeroni, pod čijom je palicom Ibrahimović nastupao u dresu Juventusa.

- Ibrahimović je u Italiji više poremetio ravnotežu nego Kristijano Ronaldo. Nije ni čudo što je toliko mladih igrača procvetalo od kad se on vratio u klub, njegov uticaj je jednostavno nezamenljiv - istakao je Zakeroni.

Sa njim se, naravno, slaže i sam Ibrahimović, koji je posle trijumfa nad Interom u gradskom derbiju (u kom je postigao oba gola u pobedi od 2:1) dao krajnje zanimljivu izjavu.

- Milano nikada nije imao kralja, ali zato sada ima BOGA - smatra korpulentni Šveđanin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ibrahimović je na derbiju "Dela Madonina" bio presudan sa dva gola za pobedu (2:1)

Bombastična izjava, nema šta, ali izjava koja se savršeno uklapa u njegovu personu čoveka sa "Kompleksom Mesije".

Sebe je stavio u ulogu spasioca, a tu ulogu u svojoj 39. godini obavlja na najvišem nivou.

Jasno je zašto neki smatraju da on ima veći uticaj na ekipu od Ronalda, ali mora se prihvatiti činjenica da je Ronaldo došao u klub u kome je teže promeniti stanje kada su pre njega već osvojili sedam titula za redom, tako da su dve naknadne sa njim faktički bile "mačji kašalj". 

"Ibra" od povratka u Milan nije osvojio nijedan trofej, ali su njegove brojke zaista impresivne.

On je u dosadašnjem toku sezone postigao 12 golova i ostvario pet asistencija u Seriji A, ali je njegov uticaj na svlačionicu nešto što ne može da se izmeri.

 

 

 

Odlično se slaže i sa trenerom Pijolijem, pa je rezultat svega toga činjenica da je Milan jedini tim u svih pet velikih evropskih liga koji je i dalje stopostotan od starta sezone.

Stefano Pijoli zajedno sa Ibrahimovićem čini čuda od dolaska u Milan

Sve to zvuči kao jedna lepa priča, ali ništa od toga nije toliko jednostavno koliko deluje. Pijoli i Ibrahimović od dolaska u klub prošlog januara čine neverovatne stvari, pa sada juriš na titulu konačno deluje kao realan plan, čega je i sam Ibrahimović svestan.

- Da sam stigao na početku prošle sezone umesto na pola, osvojili bi i prošli Skudeto, ali šta je tu je, jurišamo na ovogodišnji - uzbuđeno je izjavio Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović možda nije stvarno bog, ali su se on i Pijoli pokazali kao rajska kombinacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading