Jirgen Klop NAŠAO ZAMENU za Van Dajka: Nemac želi "ENGLESKOG VIDIĆA" na "Enfildu"!

Autor:

Sport

25.10.2020

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda kapitena i bedema u odbrani Liverpula Virdžila van Dajka naterala je Jirgena Klopa da "zabaci mrežu" kako bi pronašao adekvatnu zamenu, a rešenje koje je pronašao moglo bi da mu donese još jednu titulu šampiona Premijer lige!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop se nada da bi Ben Vajt mogao da bude pravo rešenje za defanzivne probleme Liverpula

Trener Liverpula Jirgen Klop našao se u pravom problemu kada mu se tokom gradskog derbija protiv Evertona povredio kapiten i sjajni defanzivac Virdžil van Dajk.

Holanđanin će sa terena zbog povrede ukrštenih ligamenata u kolenu odsustvovati do sledeće sezone, za šta Liverpul, uprkos tvrdnjama nemačkog stručnjaka, nije bio potpuno spreman.

Okliznuli su se igrači Liverpula protiv Šefilda na poslednjem meču u Premijer ligi (izgubili 2:1), nisu mogli da se sastave u odbrani ni protiv Evertona kada se Van Dajk povredio (2:2), pa je Klop prihvatio da Džo Gomez i prekomandovani Fabinjo ipak nisu rešenje, što je otvorilo vrata za dovođenje novog centralnog defanzivca.

Iako se pominje široki dijapazon imena, jedno se ističe kao idealno rešenje, a tog čoveka mediji sa Ostrva nazivaju "engleskim Vidićem".

U pitanju je Ben Vajt, 23-godišnji momak koji nastupa za Brajton i koji stamenim stilom igre neodoljivo poceća na dugogodišnjem kapitena Mančester junajteda.

Vajt je sa velikim uspehom nastupao na pozajmici za Lids prošle sezone, gde je bio jedan od najzaslužnijih za njihov plasman u Premijer ligu. Hteo je da ga zadrži Marselo Bijelsa, i to po svaku cenu, ali njegova matična ekipa sa juga Engleske to nije dozvolila, već je Vajta prekomandovala u svoj prvi tim.

Start nove sezone u elitnom takičenju na Ostrvu dokazao je da je mladi Englez spreman za izazove najjače lige, pa je to primetio i šampion, koji Vajta vidi kao idealno rešenje kako za odmenu Van Dajka, tako i kao fundamentalni deo budućnosti. 

Cena Vajta nije poznata, ali je cifra kojom se mediji gađaju oko 50 miliona evra, što za Liverpul čak ni u doba korone ne predstavlja preveliki problem, posebno ako Vajt odigra ključnu ulogu u odbrani titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading