POSLE 3 GODINE JE PRESEKAO: Odbio Zvezdu, Partizan i Tumbakovića - sada je stub crveno-belih!

Autor: arenasport

Sport

24.10.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji je strelac Crvene zvezde Mirko Ivanić je mnogo falio na gostovanjima Partizanu i Hofenhajmu dok je imao koronu. Sada je negativan na kovid i spreman da ponovo zauzme svoje mesto na terenu.

RepublikaFoto: Starsport
Mirko Ivanić

Poznato je da je Ivanić nekadašnji đak i prvotimac Vojvodine, a da su navijači novosadske "stare dame" godinama citirali njegovu izjavu da ne želi da pređe ni u Zvezdu ni u Partizanu, date 2016. godine.

Tada je odbio pozive iz Beograda i preselio se u Belorusiju, odakle je pretprošle zime stigao u Ljutice Bogdana, a o tom periodu svoje karijere govorio je u emisiji TV Arena sport "Teme do Arene".

- Nisam hteo u Zvezdu i Partizan, već sam hteo da odem u neku drugu lgu, da promenim okruženje. Mnogo mi je značilo što sam bio u BATE Borisovu tri godine. Naučio sam novi jezik, naučio nove ljude, kulturu, to mi je pomoglo da sazrim. U tom trenutku iz Vojvodine nisam hteo ni u Zvezdu ni u Partizan, ali posle treće godine u Belorusiji dobio sam ponudu od Zvezde i izuzetno sam želeo da se vratim ovde u Zvezdu.

U Novom Sadu je bilo onih koji su mu zamerili i koje je taj njegov potez pogodio.

RepublikaFoto: Starsport

Ivanić je govorio i o svojoj epizodi u crnogorskoj reprezentaciji. Sa ove tačke gledišta, smatra da je trebalo da više veruje u sebe i da bi dobio mesto u srpskom nacionalnom timu, ali ni tu ne žali zbog svog izbora.

- Kad sam odlazio u BATE zvao me je sadašnji selektor Srbije Tumbaković i rekao da mu se jako sviđam, da bi voleo da ima takvog igrača u reprezentaciji. Pitao me je šta mislim o tome, ali sam ipak odlučio da ne igram za Crnu Goru i da sačekam poziv nadajući se da mogu da igram. Nekako nisam dovoljno verovao u sebe da ću moći da zaradim poziv u reprezentaciju Srbije. Srbija ima fenomenalan tim i teško je bilo da iz Belorusije zaslužim taj poziv. Posle godinu dana, Tumbaković me je opet zvao, razgovarali i odlučio sam da prihvatim. Crnu Goru smatram bratskom državom- dodao je Ivanić.

 

 

 

Upitan za imena trenera koji su imali poseban uticaj na njegov razvoj, izdvojio je dva imena.

- Nenad Lalatović i Aleksandar Jermakovič iz BATE Borisova. Njih bih izdvojio. Lala je specifičan, veliki je emotivac, mnogo ga volim i poštujem. U svakom trenutku je iskren prema nama, to igrači osete i pokušavaju da mu uzvrate. On mi je najviše pomogao, jer mislim da su to najosetljivije godine u kojima sam tada bio. Sa igračem od 18-19 godina potrebno je da se najviše priča, da budu svesni šta im se dešava. Tada sam otišao na pozajmicu iz Vojvodine u Proleter, on me je dočekao i stvarno mi je pružio sve uslove da napredujem- rekao je Ivanić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading