Stanković MEŠA KARTE pred Javor: TRUD je tu, ali MORAMO ČVRŠĆE

Autor:

Sport

24.10.2020

10:57 >> 10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda u nedelju od 21 čas dočekuje Javor u okviru 12. kola Superlige Srbije, a trener Dejan Stanković sprema izmenjeni sastav za okršaj sa Ivanjčanima.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković rotiraće sasatav uoči okršaja sa Javorom

Crveno-beli nalaze se u gustom delu rasporeda gde utakmice igraju praktično svaka tri dana, što bi moglo da znači da će Stanković izmeniti ekipu za susret sa Javorom.

- Imali smo dve teške utakmice protiv Partizana i Hofenhajma, logično je da bude promena u startnoj postavi. Neke igrače ću odmarati, tako da će biti rotacije. Šansu će dobiti oni koji se nisu dovoljno naigrali u dosadašnjem delu sezone, a i jedva čekam da se oporave oni koji su povređeni. Sve su to igrači vrhunskog kvaliteta, oni donose ravnotežu našem timu. Ivanić je, recimo, počeo sa treninzima, ali će sve zavisti od testova - istakao je strateg crveno-belih.

Govorio je Stanković i o defanzivnoj formaciji, tačnije igranju sa tri štopera.

- Analiziraćemo svakog protivnika u skladu sa tim kako ćemo se mi postavljati. Trudićemo se da se da igramo ono što nam najviše odgovara. Prošle godine smo konstruisali sa trojicom fudbalera dok smo se branili sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma nam je dobro izgledala ta promena formacije. Stajali smo kako treba, prodirali po bokovima, bekovi su bili visoko postavljeni kada nismo imali loptu. Uspeli smo da limitiramo bitne karike Nemaca poput Gaćinovića, oduzeli smo im glavno oružije, iliti kontre, sve u svemu sam bio zadovoljan postavkom ekipe - objasnio je bivši reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković veruje u evropski potencijal svoje ekipe

Potom je ušao dublje u detalje meča sa Hofenhajmom.

- Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije delovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može neko da se povredi. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duele, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost - dodao je on.

 

 

 

Za kraj se svojevremena legenda Intera iz Milana osvrnula i evropskom potencijalu svog tima.

- Radujem se utakmicama na našem stadionu. Ono što smo pokazali u Nemačkoj je dobra podloga za nastavak rada, sa velik uverenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi - zaključio je Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading