REAL I BARSA SE SASTAJU 245. PUT EL KLASIKO RASPALIH

Autor:

Sport

24.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osramoćeni i izranjavani unutrašnjim nemirima i bolnim porazima najveći klubovi Španije Barselona i Real Madrid u stanju raspada dočekuju 245. međusobni obračun, koji je zakazan za subotu (16.00) u sedmom kolu Primere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"El Klasiko"

Katalonce drma finansijska kriza, većina igrača predvođena Lionelom Mesijem nije pristala na KOVID dohodak i smanjenje plata, dok je nekolicina sa Pikeom na čelu potpisala nove ugovore.

To je nesumnjivo unelo razdor u svlačionicu "blaugrane" i podgrejalo sumnje da će magični Mesi na kraju sezone spakovati kofere i napustiti ludilo koje je postalo veće od kluba. S druge strane, Real je tokom nedelje osramoćen u Ligi šampiona porazom od desetkovanog Šahtjora (2:3), pa je treneru Zinedinu Zidanu počela da se drma klupa. Bez obzira na to što su Madriđani u fazi ribildinga i stvaranja tima za budućnost, Francuzu se ovakvi porazi neće tolerisati.

 

Podsetimo, Barsa i Real ulaze u el klasiko posle prvenstvenih poraza. Katalonci su poraženi od Hetafea (1:0), dok je "kraljevski klub" istim rezultatom izgubio od Kadiza. Španija je posle 13 godina videla poraz dva velikana u istom danu.

Zbog toga će za oba španska giganta derbi poslužiti kao prilika da dokažu da su u njihovom dvorištu stvari ipak malo bolje od situacije u redovima ljutog rivala. Barsa će biti u problemima s odbranom jer Alba, Umtiti i golman Ter Štegen neće igrati. S druge strane, Real će biti bez Edena Azara, koji ne može da pronađe formu poput Luke Jovića. Ipak, najveća briga za Madriđane biće verovatni izostanak kapitena Serhija Ramosa, koji je rekord sa 44 nastupa u el klasiku.

Zadnja šansa za Luku Jovića

Srpski reprezentativac Luka Jović imaće na duelu protiv Barselone možda i poslednju šansu da pokaže da zaslužuje dres Reala. Mladi napadač potrošio je sve kredite, često je na udaru javnosti i medija, pa bi mu dobro došla dobra partija na najvećoj mogućoj pozornici. Ipak, očekuje se da Luka bude rezervista jer je mesto u špicu rezervisano za Karima Benzemu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading