(FOTO) JEZIVE SCENE NA TERENU U TOSKANI: "Tifozi" Livorna sahranili upravu!

Autor:

Sport

23.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion Armando Piči u Livornu osvanuo je sa prizorom kao iz mafijaških filmova. Navijači italijanskog kluba, nezadovoljni aktuelnim stanjem, na centru igrališta ostavili su tri krsta, namenjena ljudima koje krive za propast kluba, i uz njih svinjsku glavu.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Jeziva scena sa stadiona "Armando Piči"

Kao da to nije bila dovoljna pretnja smrću, "tifozi" Livorna ostavili su i jasnu poruku: "Platićete za sve!" Klub koji je nekada umeo da iznenadi velikane Serije A poput Intera, Milana i Juventusa sada se nalazi u izuzetno teškoj situaciji. Fudbaleri Livorna se takmiče u Seriji C, trećem rangu takmičenja u Italiji, a i tamo im ne cvetaju ruže s obzirom na to da su posle pet odigranih kola na 18. mestu od 20 timova u ligi i imaju svega tri osvojena boda.

Bes navijača došao je do vrhunca u sredu, kada su njihovi ljubimci na svom terenu poraženi od Novare sa 3:2, golom u 90. minutu susreta. Zbog toga je "odgovorne" sačekala scena kao iz kultnog filma "Kum", a na krstovima bila su napisana imena bivšeg predsednika Spinelija, Čerea banke i jednog od članova "Karano grupe", koja je navodno spremna da preuzme klub.

RepublikaFoto: Starsport
"Grobari" sahranjuju Zeku

Pristalice Livorna spadaju u retke navijačke grupe u Evropi koje su okrenute komunizmu. U ovom gradu u Toskani osnovana je Komunistička partija Italije, a uticaj te ideologije primetan je i dan-danas. Udarna podgrupa navijača Livorna nosi naziv BRIG, a poznata je po tome što su njeni članovi poštovaoci lika i dela Josifa Staljina, generalnog sekretara komunističke partije koji je vladao Sovjetskim Savezom oko 25 godina i koji je odgovoran za smrt miliona ljudi.

 

Sahranjivanje članova uprave fudbalskih klubova nije strano ni srpskoj sceni. Tako su navijači Partizana 2006, nezadovoljni radom uprave, "sahranili" tadašnjeg generalnog sekretara kluba Žarka Zečevića. "Grobari" su tada izašli na ulice Beograda, a jedan od navijača nosio je krst na kom je pisalo Žarko Zečević 1950-2006.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading