SUDAR VELIKANA NA "JOHAN KROJFU": Tadić napada ranjeni Liverpul!

Autor:

Sport

21.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanjao je Dušan Tadić finale Lige šampiona sa Liverpulom 2019. godine od kog su ga delile sekunde, ali su fudbalski bogovi na megdan "crvenima" umesto Ajaksa poslali Totenhem, koji je klub sa Enfilda u finalu savladao sa 2:0.

Dušan Tadić

Godinu dana kasnije naš reprezentativac na "Johan Krojf areni" s nekom novom amsterdamskom dečurlijom dočekaće Liverpul, koji je u Holandiju doputovao ranjen i večeras (21.00, Arena sport 1) izaći će na teren u oslabljenom sastavu.

Neće biti najboljeg štopera današnjice Virdžila van Dajka, koji je pokidao ligamente kolena i završio sezonu, izostaće i golman Alison, kao i Nabi Kejta, dok je neizvesno da li će nastupiti Alkantara i Matip.

Sve to biće glavobolja za trenera prvaka Engleske Jirgena Klopa, koji je o Ajaksu govorio pohvalno, a pomenuo je i Dušana Tadića.

 

- Kad sam vodio Dortmund, razmišljao sam o Ajaksu kao mladom timu i koliko je dobro igrati na tom kultnom stadionu. Sada su malo promenili filozofiju. Ima tu dosta iskusnih igrača kao što su Tadić, Blind i Promes, kao i Klasen, koji se vratio. Napravili su miks povratnika u Ajaks i mladih igrača. Pre godinu i po dana nismo igrali s njima u finalu zbog Totenhema, a tad su igrali strašan fudbal - rekao je Klop.

Interesantno je da se dva velikana koji zbirno imaju 10 titula prvaka Evrope sastaju prvi put posle sezone 1966/67, kada je Ajaks eliminisao Liverpul u Kupu šampiona. Engleski velikan od tada ne zna za poraz protiv holandskih timova u evrokupovima (osam pobeda i pet remija).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sudi srbomrzac Brih

Utakmicu između Ajaksa i Liverpula u Amsterdamu sudiće Nemac Feliks Brih, koji je zavio u crno čitav srpski narod pokravši našu reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Podsetimo, Brih tada nije svirao čist penal za "orlove" u duelu sa Švajcarskom u kom je naš tim poražen sa 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading