Istorija ne laže: ON ĆE ODLUČITI POBEDNIKA VEČITOG DERBIJA!

Autor:

Sport

18.10.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minuti se broje do početka 163. večitog derbija, a analize utakmice pljušte na sve strane. Neki vide Zvezdu kao pobednika, drugi Partizan, ali brojke pričaju svoju priču, a brojke retko lažu.

RepublikaFoto: Starsport
Brojke se nalaze na strani crno-belih pred 163. večiti derbi

Iako je trenutni sklop Partizanovog tima sklon kiksevima i neočekivanim, neobjašnjivim porazima, neosporiva je činjenica da protiv najvećeg rivala umeju da "stanu na gas".

Podatak da je u seriji od četiri vezane utakmice bez poraza od večitog rivala (1:0, 2:0, 0:0, 1:0) podiže samopouzdanje u Humskoj 1 pred 163. derbi i daje za pravo navijačima da se nadaju nastavku niza. Jednoipogodišnja serija značajno je popravila bilans crno-belih, koji sada mogu da se diče kako skoro svi imaju pozitivan bilans u susretima sa najvećim rivalom u srpskom fudbalu.

Od 11 predviđenih startera samo su dvojica (Svetozar Marković i Miloš Jojić) u minusu kada su okršaji sa Zvezdom u pitanju. Preostalih devet je biografiju obogatilo sa više od 50 odsto uspešnosti, što im je snažan motiv pred susret desetog prvenstvenog gola. Pojedinci su izlazili na crtu Crvenoj zvezdi u drugim klubovima (Miljković kao član Metalca, Urošević Rada i Napretka, Zdjelar dok je nosio dres OFK Beograda, Natho u opremi moskovskog CSKA, Jojić u ulozi prvotimca Teleoptika i Kelna), ali pošto je derbi posebna utakmica, red je da se obračuna isključivo učinak u dresu Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Od previđenih 11 Partizana samo dvojica imaju negativan skor protiv Crvene zvezde

Najviše puta u sadašnjem timu naspram Zvezde bio je Vladimir Stojković. Čak 19 u oba domaća takmičenja. U prvenstvu 13, u kupu šest, a skor mu je zadovoljavajući (osam pobeda, pet remija, šest poraza). Na deset od tih 19 susreta je sačuvao mrežu netaknutom. U 13 ligaških okršaja je takođe u plusu (po pet slavlja i remija, uz tri neuspeha), s tim da je sedam puta upisao „nulu“, što je iznad 50 odsto uspešnosti.

Desnom beku Aleksandru Miljkoviću u sećanju iz prvog mandata ostao je podatak da je na devet utakmica jezičak na vagi pretegao na Partizanovu stranu (5:4). Od tih devet, šest je bilo prvenstvenih (četiri pobede, dva poraza). Štoper Maki Banjak će tek osetiti draž derbija, a njegov mlađi kolega Svetozar Marković se nada prvencu, u prethodna dva, sa njim u sastavu, ekipa je odigrala nerešeno (1:1) i izgubila u gostima (1:2).

RepublikaFoto: Starsport
Maki Banjak jedini je debitant u redovima crno-belih kada su okršaji sa crveno-belima u pitanju

Poslednjem članu odbrane, Slobodanu Uroševiću stoji u fascikli uspomena sedam mečeva sa najvećim rivalom (tri pobede, tri remija, jedan poraz), od čega ih je pet bilo u prvenstvu (po jedno slavlje i neuspeh, uz tri nerešena ishoda).

Ima i vezni red Partizana čime da se pohvali. Saša Zdjelar je iz osam mečeva izašao kao pobednik triput, isto toliko je bilo nerešeno, poražen je samo dvaput. Bibars Natho ne zna kako izgleda izgubiti od Zvezde (tri utakmice, dve pobede, remi), baš kao i Filip Stevanović (tri meča dve pobede, od toga u borbi za bodove jedan trijumf i jedan remi). Triling fudbalera koji nisu osetili gorčinu poraza kompletira Takuma Asano (dve pobede i remi).

 

 

 

Greje navijačka srca i bilans Sejdube Sume (dve pobede, tri remija, samo jedan poraz), sposobnog da postigne dva gola crveno-belima, a Grobari se nadaju reprizi iz desnice Miloša Jojića. Iako 28-godišnji vezista ima negativan učinak (jedan trijumf, dva poraza) simpatizerima kluba iz Humske večno je urezan u sećanje projektil u 90. minutu okršaja iz maja 2013.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma uvek je na visini zadatka protiv Zvezde, pa je na šest okršaja "večitih" poražen samo jedanput

Povrh svega toga vredi pomenuti da trener Aleksandar Stanojević ima savršen skor (4-0-0) u prvenstvenim i vrlo dobar u sveukupnim okršajima sa Zvezdom (5-0-1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading