GLAVOBOLJA PRED "VEČITI" DERBI: Stanković progovorio o VELIKOM HENDIKEPU za Zvezdu!

Autor:

Sport

17.10.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč se igra u nedelju od 17 sati.

RepublikaFoto: fkcrvenazvezda
Tekst potpisaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković

Crvena zvezda će sutra od 17 časova gostovati ekipi Partizana u okviru 11. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković izneo je očekivanja pred 163. večiti derbi.

- Žao mi je što se derbi neće igrati sa publikom, mnogo mi nedostaju naši navijači. Jedva čekam da se vrate na severnu tribinu, jer mi fale na utakmicama, ali znam da će srcem i dušom biti uz naš klub, mene i igrače. Što se utakmice tiče, dosta sam fokusiran na sam rad sa fudbalerima i na spremanje meča. Večiti derbi je nešto što ljubomorno treba da se čuva u Srbiji, to je svetinja. Mi moramo da budemo ponosni što imamo nešto što je specijalno na svetu, sve okolno poput peckanja i sličnih stvari, treba prihvatiti sportski, sve dok se ne prelaze granice normale i prijatnosti. Znam šta želim, znam kako smo radili i ne treba mi dodatna motivacija sem te da je večiti derbi. Moraš da daš celog sebe, jer to su utakmice koje se ne ponavljaju. Budu taj dan i nema ih više, a tada moraš da budeš pravi - počeo je Stanković.

Šef stručnog štaba našeg tima tvrdi da će Zvezda ići na pobedu u nedelju.

- Remi ne bi bio neuspeh, ali ćemo ići na pobedu. Svako to može da posmatra iz svog ugla, recimo ako budemo gubili 0:2 pa bude 2:2, naravno da ću biti zadovoljan remijem, ali ako budem vodio i ne pobedim, to ne može da bude dobro. Idemo na trijumf, obavezuju nas grb Crvene zvezde, naša forma, mesto na tabeli i to što smo aktuelni šampioni. Idemo da odigramo još jednu dobru utakmicu. Rano je za kalkulacije, ali u slučaju odlaska na jedanaest bodova prednosti, to bi zaista bila velika zaliha, dosta toga bi završili tim. Ipak, fudbal se igra i posle nedelje, ne treba derbi da nam bude mač nad glavom, ali moraš da budeš spreman i hrabar, te da imaš veliku odgovornost prema dresu koji nosiš i protivniku s kojim igraš.

RepublikaFoto: Starsport
Ben, Kanga i Katai

Stanković se detaljnije posvetio analizi rivala i večitom derbiju.

- Ne treba se opterećivati time koliko nismo postigli gol i pobedili u derbiju, jer to možemo da promenimo sutra i na to smo fokusirani. Reprezentativna pauza nam je dobro došla, igraćemo dva puta nedeljno, treba nam svežino, ali spremno dočekujemo derbi. Za mene statistika nije opterećenje nego motivacija. Želimo da pišemo istoriju. Bitan je pristup, mi smo u  derbiju u martu fenomenalno ušli u meč. Imali smo dve, tri šanse, da smo otvorili utakmicu kako treba, bolje bi prošli. Što se rivala tiče, oni su se pojačali pred kraj prelaznog roka, doveli su pet igrača, ali mislim da ne može da bude ogromno iznenađenje u smislu toga kako će izaći na teren. Doduše, verujem da imaju dileme oko startne postave.

Govorio je Stanković i o Zvezdinoj deci i takozvanim „bonus“ igračima.

- Sećam se kad sam rešio derbi, još kao mlad igrač, pred punim stadionom. Oni neće imati publiku sutra, ali utakmice tog tipa ostaju večno memorisane i zapisane. Naravno da bih voleo da mlad igrač reši večiti derbi. Zvezda ozbiljno računa na svoju decu, mnogo ulažemo u mlađe kategorije, što se vidi, pogotovo u poslednjih par godina. Imaju priliku ove godine da se pokažu i dokažu. Računam na njih, gledaću da im dam svaki minut, da budu što češće na terenu, jer to je ono što i navijači vole. Videćemo koliko „bonusa“ će izaći na teren sutra.

Kanga i Ivanić će propustiti duel zbog zaraze koronavirusom.

- Biće teško bez njih dvojice, jer su oni naši standardni igrači. Iz predostrožnosti radimo dosta testova, još od marta kad se prvi put kovid 19 pojavio, pa do danas. Želimo da sačuvamo svakog zaposlenog u klubu, a Kangu i Ivanića jedva čekam ponovo da vidim na treningu i terenu. Znam da će biti uz nas, i njima je sigurno još teže što neće moći da nam pomognu, ipak, zdravlje je najvažnije. Sem njih dvojice i Boaćija, svi drugi su orni za meč.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

17.10.2020 15:17

Zašto lažete u naslovu majku vam je*em klikbejtersku