GOLEADA I TRILER NA DERBIJU "MERSISAJDA": Silne povrede, CRVENI KARTON, i VAR U NADOKNADI! Meč za NEZABORAV...

Autor:

Sport

17.10.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi Mersisajda uvek je praznik fudbala, ali je prvi ovogodišnji bio istinski odličan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Derbi "Mersisajda" prošao je munjevito i nasilno

Tuklo se, radovalo se, viđeni su šmekerski potezi, pa je posle svega toga podeljen plen posle rezultata 2:2. 

Pred praznim tribinama "Gudisona" nije se dugo čekalo na početak akcije, pa je Liverpul već posle tri minuta uspeo da matira Pikforda i da povede preko Sadija Manea, koji je naleteo na odličan pas Robertsona i postigao svoj četvrti pogodak na isto toliko mečeva.

 

Rani minus nije obeshrabrio pulene Karla Anćelotija, pa su i oni počeli da napadaju protivnika u talasima. Posao im je olakšala povreda Virdžila van Dajka u 11. minutu, posle koje su se momci u plavom razleteli i umalo anulirali prednost.

Pronalazili su i Hames Rodrigez i Luka Dinj saigrače u raznim šansama i polu-šansama, pa je tako Hames uspeo da pronađe visokog Majkla Kina, doduše posle kornera, koji je anulirao prednost gostiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kalvert-Levin ponovo se upisao u listu strelaca, dok se Hames Rodrigez još jednom našao na spisku asistenata

Nije bio dobar dan ni za jedne ni za druge kada su povrede u pitanju, pošto je Everton ostao bez Šejmusa Kolmana i Alana, dok su se sa druge strane povredili Endi Roberston i već pomenuti Van Dajk.

Iako je na svim delovima terena bilo borbeno, Mo Salah je ipak pronašao put do mreže u 72. minutu, kada se odlično snašao sa loptom u kaznenom prostoru i matirao prvog golmana reprezentacije Engleske za novo vođstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed Salah vratio je Liverpulu prednost u 72. minutu, ali se to nije ispostavilo kao dovoljno za pobedu

Nije se to svidelo Evertonu, pa je Luka Dinj odličan nastup krunisao maestralnim dugačkim pasom za Dominika Kalverta Levina, koji nije imao poteškoća da rezervnog golmana Liverpula efektno savlada.

Iako se tu dogodila poslednja promena rezultata, kraj povredama nije došao, pa je najpre Tijago Alkantara doživeo krajnje neprijatnu povredu, dok se i Rišarlison žalio na povredu pre nego što je dobio direktan crveni karton zbog neprimerenog, skoro nasilničkog, ponašanja. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rišarlison je dobio crveni karton zbog neprimerenog ponašanja u samoj završnici

Neslavan kraj utakmice koja će se sigurno prepričavati godinama među generacijama navijača oba liverpulska kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading