OTAC MU NIJE DAO DA IGRA FUDBAL, A ON OSVOJIO PREMIJER LIGU: Dirljiva priča o ŠAMPIONU EVROPE

Autor:

Sport

17.10.2020

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer liga nazad je na meniju posle internacionalne pauze, a sa novim kolom elitnog engleskog takmičenja stiže nam i prava poslastica: Derbi Mersisajda!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed Salah i Sadio Mane bili su ključni tandem u Liverpulovom pohodu na titulu prošle sezone

Everton se nalazi u odličnoj formi i na prvom mestu tabele Premijer lige, ali ni Liverpul nije daleko iza, urpkos krajnje šokantnom porazu od Aston Vile (7:2).

Bilo kako bilo, spektakl je zagarantovan, ali ova priča nije o okršaju klubova iz Liverpula već o jednom od najzaslužnijih za povratak titule u crveno deo ovog lučnog grada prvi put posle 30 godina.

Reč je o Sadiju Maneu, koji je do vrha svetskog fudbala putovao dugo i putem popločanim svime osim dobrih namera.

Iako retko priča o životu van fudbala, zna se da je ovaj Senegalac odrastao u totalnoj nemaštini. Radio je u polju, a o školi nije mogao ni da razmišlja.

- Nisam imao šta da jedem, radio sam u polju, nisam mogao da idem u školu, bila su to teška vremena - nevoljno se priseća Mane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sadio Mane postigao je 18 golova i dodao 7 asistencija u dresu Liverpula prošle sezone

Iako mu je otac zabranjivao da igra fudbal, upravo je najvažnija sporedna stvar na svetu brzonogog maga spasla od tužnog i siromašnog života kakav preveliki broj Afrikanaca vodi.

Mane se na oca ipak nije obazirao, pa je preko Meca, pa Salcburga, pa Sautemptona stigao do vrha Evrope i sveta sa ekipom Jirgena Klopa.

Iako je potekao iz potpune bede, Sadija Manea novac uopšte ne zanima, osim kao sredstvo za pomaganje drugima.

- Zbog čega bih želeo 10 Ferarija, 20 dijamantskih satova i dva aviona. Kome bi to značilo, kako bi to pomoglo svetu - objasnio je on, pa je nastavio:

- To što sam zaradio je prilika da pomognem ljudima. Umesto da trošim novac na stvari koje mi nisu potrebne, gradim škole, kupujem hranu i odeću za siromašne, za one koji nisu imali sreće kao ja - iskren je o svojim plemenitim ciljevima Sadio Mane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mane pokazuje svoju humanost tako što pomaže siromašnima u svom rodnom Senegalu

Da svoje reči sprovodi u delo govori i činjenica da on u jednoj oblasti Senegala, najsiromašnijoj, daje svakoj porodici po 70 evra mesečno kako bi preživeli, odnosno olakšali sebi život.

Skromnost je vrlina, a ovaj momak toga ima na pretek, kao i fudbalske sposobnosti, koju će protiv Evertona pokušati da iskoristi kako bi usrećio pristalice Liverpula tokom derbija Mersisajda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading