Aleksandar Katai NAOŠTREN pred okršaj sa Partizanom: MORAJU DA SHVATE ČIJI DRES NOSE

Autor:

Sport

16.10.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde kada su večiti derbiji u pitanju, Aleksandar Katai, govorio je o tome šta je crveno-belima potrebno kako bi savladali najžešćeg rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai

Veteran pet Večitih derbija i reprezentativac Srbije Aleksandar Katai svestan je koliku će ulogu morati da odigra kako bi Zvezda trijumfovala na prvom ovosezonskom susretu rivala sa Topčiderskog brda.

- Jedan sam od iskusnijih u ekipi, tako da mi savetovanje saigrača nije strano, skor mi je takođe pozitivan. Nema pritiska, verujemo u sebe, derbiji su utakmice koje stvaraju pobednike. Tu se pokazuje karakter, a svi moraju da shvate da nose Zvezdin dres i ako im to bude motiv, verujem da ni ja neću pokvariti bilans sa večitim rivalom - počeo je bivši fudbaler Alaveša.

Katai, čiji je skor u derbijima dve pobede, dva remija i jedan poraz, oprezan je uprkos odličnoj formi njegovog kluba.

– Verujem u svoj tim i saigrače. Imamo 10 pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, uspeli smo ponovo da obezbedimo plasman u Evropu i to su stvari koje znače na polju samopouzdanja. Znači nam bodovna prednost, ali još uvek nije odigrana ni trećina šampionata. Moramo da budemo na visini zadatka u svakom meču do kraja prvenstva. Pozitivno je što samo od nas zavisimo - dodao je Katai.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai prekaljeni je veteran večitih derbija

Crvena zvezda ima stoprocentan učinak u dosadašnjem delu sezone i 8 bodova prednosti u odnosu na crno-bele pred nedeljni derbi, ali će Kataiju to biti prvi u poslednje četiri i po godine.

– Derbi je uvek posebna utakmica, sa mnogo emocija. Tako da ni ovog puta nije drugačije što se toga tiče. Potrudićemo se da emocije usmerimo na prave stvari - zaključio je srpski reprezentativac.

Derbi je na programu u nedelju, 18. oktobra od 17 časova, kada će Aleksandar Katai imati priliku da dodatno poboljša svoj učinak protiv Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading