Stanojević RATOBORAN pred Večiti derbi: "NE MOGU DA POBEDE JEDAN DERBI A TVRDE DA SU DOMINANTNI, SPREMNI SMO NA SVE

Autor:

Sport

16.10.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći praznik u srpskom fudbalu, derbi između Partizana i Zvezde, sve nam je bliži, a tom prilikom oglasio se i Aleksandar Stanojević, strateg crno-belih, koji je izneo svoje viđenje stanja pred okršaj "večitih".

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević spreman je za svoj sedmi Večiti derbi

Večiti derbi sve nam je bliži, nedelja, 18. oktobar za ljubitelje fudbala ne može da stigne dovoljno brzo, a trener Partizana Aleksandar Stanojević postavio je visoka očekivanja pred prvi ovosezonski okršaj dva natrofejnija srpska kluba.

- Partizan, jednostavno, ne sme da izgubi - jasan je bio popularni "Stanoje". 

Šefu stručnog štaba crno-belih za sada najveći problem prave stranci, odnosno njihovo uklapanje u formaciju koju je zamislio nakon reprezentativnih obaveza. Pre svih, Bibars Natho, koji je igrao za Izrael tokom pauze.

- Što se tiče stranaca, još nismo odlučili. Natho se vratio, odigrao je tri utakmice, tu moramo da procenimo. Kad se igra derbi, tu nema problema, to sam rekao igračima. Natho mi je najveći znak pitanja jer bi mu to bio četvrti meč za deset dana. Ne znam ni da li će Suma igrati - objasnio je Stanojević.

RepublikaFoto: Starsport
I Natho (levo) i Suma (desno) nalaze se pod znakom pitanja pred okršaj sa Zvezdom

Da li je šef stručnog štaba ekipe iz Humske imao dovoljno vremena da ''posloži kockice''? Nije, jer neka pojačanja nije ni upoznao.

- Za trenera vremena nikad dovoljno. Nisam imao iskustva sa igračima koji su nas pojačali, ali u derbiju to nije presudno. Holendera ću videti tek sutra - rekao je Stanojević i nastavio priču o reprezentativcu Mađarske:

- Filip će nam biti dobro pojačanje. Protiv Rusije je izašao na poluvremenu, danas nije trenirao, sutra hoće. Ne znam u kakvom je stanju, ali mislim da će nam biti odlično pojačanje - smatra čovek koji je Zvezdu pet od šest puta porazio u Večitom derbiju.

Na prethodnim mečevima, kada je Aleksandar Stanojević uspevao da pobedi Crvenu zvezdu, njegova ekipa nije primala gol. Da li bi sada bio zadovoljan pobedom od 2:1? Naravno, i ne samo takvom!

- Bio bih zadovoljan bilo kojom pobedom, čak i 5:4. Bajbek je svaki dan sve bolje, igrao je protiv Zemuna, ne znamo da li će početi ili da uđe... Sveta će igrati sigurno, ali ne znamo da li u paru sa Ostojićem. Imamo nedoumice i odlučićemo tek pre početka meča - iskren je bio Stanojević.

RepublikaFoto: Starsport
Novo pojačanje Partizana Žan Kristof Bajbek neće biti u startnoj postavi, što ne znači da Stanojević na njega ne računa

Kao i pred svaki derbi i ovaj su obeležila neka medijska prepucavanja.

- Čarki je uvek bilo i biće. Ne mogu da pobede jedan derbi i da kažu da su dominantni. Mora da se pobedi u deset derbija da bi se o tome pričalo. Ne pričam ništa loše o Zvezdi, respektujemo osam bodova prednosti, ali dominacija u derbiju ne postoji! Ovako, mi smo svesni da dominacija ne postoji - otkrio je prvi trener Partizana.

Prokomentarisao je on potom i protivnika i njihove prednosti pred ovaj duel.

- Imaju dobru levu stranu sada, tu su Rodić i Katai. Imamo osam bodova zaostatka, na našem smo stadionu,... Mi moramo da pobedimo utakmicu. Šta će biti, ne znamo, ali ne možemo da kalkulišemo. Ima tu takmičarskog duha, ako ne pobedite, opet ste predaleko. Zvezda je sa deset pobeda u nizu težak protivnik, ali spremamo se za njihove napade - otkriva Stanojević.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan je u znatno boljem stanju od Zvezde što se zdravlja tiče, ali to ne menja činjenicu da su crno-beli spremni na sve

Ujedno, to podstiče i pitanje u kom će sastavi Crvena zvezda igrati meč u nedelju. Partizan je spreman za različite varijante.

- Imamo mi neke zamisli ko će u Zvezdi igrati... Ako bude igrao Eraković, malo će to promeniti. Spremićemo se za sve. Oni su jasni, imaju filozofiju, to je za pohvalu - zaključio je trener Aleksandar Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading