MIODRAG BOŽOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF PRED VEČITI DERBI: Partizan se više napali na svom terenu, nama je drugarstvo i dobra atmosfera donelo pobedu na JNA!

Autor:

Sport

16.10.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti derbi, svetkovina srpskog fudbala u nedelju po podne od 17 časova zabeležiće svoju 163. prvenstvenu epizodu u okviru 11. kola Linglong Superlige Srbije. Ovoga puta utakmica Partizana i Crvene zvezde igraće se na stadionu u Humskoj ulici pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa. Crveno-beli nisu pobedili crno-bele u gostima od februara 2016, a poslednji put kada su to učinili trener kluba sa Marakane bio je Miodrag "Grof" Božović (52) koji se u razgovoru za Srpski telegraf prisetio tog meča, ali najavio je i naredni koji nas očekuje za dva dana.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag "Grof" Božović

* Post Crvene zvezde što se tiče pobeda na stadionu Partizana traje od februara 2016. godine, kakvo je Vaše sećanje na tu utakmicu?

- Znam da Zvezda nije pobedila četiri godine još od generacije koju sam ja predvodio kada smo slavili sa 2:1 posle preokreta. Objektivno je uvek bilo teško pobediti na JNA. Moje sećanje na tu utakmicu je da smo mi bili dosta kvalitetniji od njih, ali da je presudilo veliko drugarstvo u svlačionici i atmosfera je bila odlična. Partizan pobeđuje u poslednje vreme na svom stadionu zato što se više napale, imaju veći motiv i igraju mnogo agresivnije - rekao je popularni "Grof" za naš list.

* Kakva su Vaša očekivanja pred nedeljni večiti derbi, da li smatrate da je vreme za trijumf crveno-belih nad crno-belima u gostima?

- Veliki je naboj pred večiti derbi, u poslednje vreme mnogo se prašine diže pre i posle derbija. Čelnici oba kluba svojim izjavama i saopštenjima podbadaju jedni druge, ima puno udaraca ispod pojasa, a to ne treba da bude tako. Derbi je svetkovina srpskog fudbala i to treba da čuvamo. Što se tiče utakmice u nedelju, najbitnije je da bude fer igra i da Zvezda pobedi - ističe čovek koji je sa Crvenom zvezdom osvojio šampionsku titulu u sezoni 2015/16.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag "Grof" Božović

* Deluje da je Dejan Stanković od početka sezone namestio dobro igru Crvene zvezde, kao nagrada stigao je odnos od 10 pobeda u deset kola u prvenstvu Srbije i plasman u grupnu fazu Lige Evrope...

- Deki je napravio veliki uspeh ulaskom u Ligu Evrope, iako je bio na korak od plasmana u Ligu Šampiona. Ovo je ekipa koja se još uvek stvara, ali mislim da će Deki to do kraja sve složiti, to se već i sada vidi. Želim da bude prvak Srbije i da ima puno uspeha u grupnoj fazi Lige Evrope - zaključio je Miodrag Božović za naš list.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Ljubimci "Delija" - Vladan Milojević, Miodrag Božović i Dejan Stanković

Grof: Imam ponude, ali ništa još uvek nisam odlučio

Miodrag Božović je nakon odlaska iz Crvene zvezde vodio ruske klubove Arsenal iz Tule i Krilu Sovjetov, a trenutno je bez angažmana. Popularni "Grof" je na kraju razgovora za naš list govorio o svojim planovima.

- Imam ponude, ne bih o imenima jer još uvek nisam ništa odlučio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading