LEGENDARNI HRVATSKI ŠTOPER VERUJE U "ORLOVE": Srbi su strašni, samleće Škote na "Marakani"!

Autor:

Sport

12.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Norvešku sa 2:1 u Oslu i tako se plasirala u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2021, gde je očekuje susret protiv Škotske 12. novembra na beogradskoj Marakani.

"Orlovi" pred novim izazovima

Ukoliko "orlovi" ponove igru kojom su oduševili ne samo naše navijače već i mnoge druge, nema sumnje da će se plasirati na kontinentalnu smotru posle 20 godina čekanja. Iako je od utakmice prošlo četiri dana, strasti se ne smiriju, a partijama Sergeja, Tadića i Mitrovića, kao i ostatka tima, oduševljen je čak i nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac (53).

BORBA ZA SVAKU LOPTU

- Nije uopšte sporno da je individualni kvalitet na strani Srbije. Tehnički su jaki, imaju izvrsne pojedince. Tadić je vođa tima, imaju odličnog kreativnog vezistu Sergeja, o Mitroviću ne treba trošiti reči, sve što radi na terenu jeste odlično. Škoti su pak ekipno jaki i tradicionalno nam ne leže, još nismo pronašli formulu za pobedu protiv njih. Takvi timovi mogu da se pobede isključivo čvrstinom, brzim dodavanjima, s mnogo kretanja. Moraš da budeš bolji u tim dvobojima za drugu, ničiju loptu, moraš da budeš apsolutno fokusiran u svakom prekidu - rekao je Štimac i otkrio kako "orlovi" treba da igraju 12. novembra.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Štimac

Ako Srbija bude na visini zadatka kao i u Oslu, nekadašnji defanzivac nema dilemu da će za mesec dana opravdati ulogu favorita protiv Škotske.

IZBEĆI ZAMKU

- U to nema nikakve sumnje. Međutim, Srbi mogu da pobede samo ukoliko shvate da sporom igrom ne mogu ništa da naprave. Moraju Škote da "ubiju" ritmom, ne smeju da uđu u njihov mlin, treba da nametnu svoj tempo i uz dinamiku igre samleće Škote. Bude li tako, onda u Beogradu neće biti iznenađenja. To je sastav prepun odličnih pojedinaca, ali još se na međunarodnom planu nisu definisali kao ekipa, uvek im nešto nedostaje. Ali gledajući pojedinačan kvalitet igrača, Srbija zaostaje malo za našim igračima - dodao je bivši selektor Hrvatske.

Štimac: Susret Srbije i Hrvatske budi nacionalni naboj!

Ukoliko Srbija bude bila bolja i od Škotske, plasiraće se na EVRO 2021, gde će igrati u Grupi D sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Igor Štimac smatra da bi nova utakmica "orlova" i "kockastih", prva od dvoboja u kvalifikacijama za Mundijal 2014, probudila veliku motivaciju kod oba tima.

- Veliki nacionalni naboj jeste neizbežan element u takvim utakmicama. A za nas je dosad taj nacionalni naboj bio dodatni element motivacije i dao nam je ekstra kvalitet u odnosu na protivnika. Ta strast bila nam je pogonsko gorivo - kaže selektor Hrvatske iz poslednjih odmeravanja snaga sa "orlovima".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading