DERBI DELA MADONINA POD PRETNJOM: Održavanje najvećeg praznika fudbala u Italiji NEIZVESNO

Autor:

Sport

11.10.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska javnost u Italiji itekako je uzburkana, uprkos internacionalnoj pauzi, oko neizvesnosti održavanja Milanskog derbija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Derbi dela Madonina nalazi se pod pretnjom odlaganja zbog korona virusa

Reprezentativna pauza u fudbalu polako se bliži kraju, a sa njom i logistička noćna mora organizovanja klupskih takmičenja tokom pandemije prouzrokovane koronavirusom.

Bezbroj je događaja koji su odloženi, premešteni ili otkazani zbog ove bolesti, a sledeći na listi mogao bi da bude i "Derbi dela Madonina", iliti derbi između dva milanska kluba, Intera i Milana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li će Zlatan Ibrahimović imati priliku da postigne i osmi pogodak protiv Intera u milanskom derbiju?

Za sada su oba kluba odlično počela sezonu i nemaju poraz u ligi. Inter je zabeležio dve pobede i remi, dok je Milan nanizao tri triumfa odmah na startu takmičenja.

 Ipak, ovaj meč je pod velikim znakom pitanja. Po programu derbi Milana treba da se odigra u subotu, ali je situacija u taboru Intera alarmantna. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Romelu Lukaku i kolege čekaju finalnu odluku oko odigravanja derbija u sledećih nekoliko dana

Svakodnevno se otkrivaju novi slučajevi zareze virusom kroona u timu. Do sada su pozitivan test dobili štoperi Škrinijar i Bastoni, vezisti Naingolan i Galjardini, kao i rezervni golman Radu. 

Njima se pridružio i iskusni reprezentativac Engleske Ešli Jang. Ovaj 35-godišnji bek ove sezone odigrao je svaki meč za "nerazure", ali sada će morati u karantin pošto je i on zaražen koronom. 

Ešli Jang (levo) poslednji je u nizu Interovih fudbalera koji je zaražen koronom

Napoli već nije mogao da odigra svoj meč sa Juventusom zbog širenja zaraze u klubu, a virus se pojavio i u redovima "stare dame". Ako se ovako nastavi i ova sezona u Italiji bi mogla da bude dovedena u pitanje. 

A derbi Milana je svakako u opasnosti, jer bi svaki novi slučaj zaraze u Interu verovatno značio odlaganje utakmice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading