LEGENDARNI ASOVI SIPAJU POHVALE NA RAČUN FUDBALERA: "Orlovi", majstori, tako se igra za Srbiju!

Autor:

Sport

10.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka Srbija pune dve decenije da bodri svoje fudbalere na Evropskom prvenstvu, a zahvaljujući odličnoj, na momente savršenoj igri "orlova" u Oslu i velikom trijumfu nad Norveškom od 2:1 posle produžetaka, do tog cilja i zarade od 9.250.000 evra ostao je još jedan korak.

RepublikaFoto: FSS
Fudbalska reprezentacija Srbije

Da je izabranicima Ljubiše Tumbakovića mesto u kontinentalnoj eliti, smatraju Predrag Mijatović (51) i Ljubinko Drulović (52), akteri EVRO 2000. u Holandiji i Belgiji, poslednjeg na kom je učestvovala naša reprezentacija, doduše tada pod imenom SR Jugoslavija.

Legendarni napadač i krilni vezista za Srpski telegraf ne kriju oduševljenje nastupom "orlova" na Uleval stadionu i ističu da je Srbija bolji tim od Škotske, koja će joj na megdan 12. novembra u Beogradu u finalu plej-ofa C Lige nacija.

ISTINSKO UŽIVANJE

Mijatović je za nacionalni tim igrao od 1989. do 2003. godine, a dan-danas redovno iz doma u Madridu prati mečeve "orlova" i za naš list ushićeno analizira briljantnu igru Tadića i drugova.

Predrag Mijatović

- Srbija je u Oslu odigrala jednu od najboljih utakmica u zadnjih četiri-pet godina. Uživao sam od prvog minuta u igri, defanziva, ofanziva, kreacija, sve je funkcionisalo odlično, svaka im čast. Bili su momci potentni, kompetitivni, agresivni, silno motivisani, pomagali su jedni drugima na terenu i to je rezultiralo zasluženom pobedom. Vidi se da je Tumba, kog znam kao velikog perfekcionistu, sa saradnicima do detalja sabotirao Norvežane, pa su i Holand i ostali bili dobro čuvani - rekao je Mijat za Srpski telegraf i dodao da ga posebno raduju dva gola junaka meča Sergeja Milinković-Savića.

- Sergej dugo igra u Seriji A, svi znamo koliko može s loptom. Drago mi je da je eksplodirao baš u četvrtak, posebno onim fenomenalnim drugim lob-golom. Nema šta, mesto je Srbiji na Evropskom prvenstvu, ali ne smemo da potcenimo Škote 12. novembra - rekao je Mijatović.

SMS MAĐIONIČAR

Drulović, Peđin nekadašnji saigrač iz nacionalnog tima, ponosan je na "orlove", pre svih, na popularnog SMS, kog je trenirao 2013. godine, kada je selekcija Srbije do 19 godina pokorila Evropu.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

- Otkrio sam Sergeja i znam da njegov kvalitet nikada nije bio sporan, već je bilo pitanje pozicije na kojoj igra. Odlučio je meč, bio stalna opasnost, kretao se fantastično, a drugi gol je magija. Nepošteno bi bilo ne pohvaliti i ostale momke, koji su srušili Norvežane uz pravi pristup i odličnu igru. Nadam se prolasku na EVRO iako neće biti lako sa Škotima - zaključio je Drulović.

 

Igrači slavili sa "prezidenteom" Kokezom

Posle meča u Oslu reprezentativci Srbije, stručni štab i rukovodstvo saveza slavili su trijumf, a ispred svlačionica Ulevol stadion igrače je dočekao prvi čovek FSS Slaviša Kokeza. Grlili su "orlovi" predsednika saveza, kao i on njih, iskreni izlivi emocija nisu mogli da se sakriju, pa je u jednom trenutku Kokeza uzviknuo Milinković-Saviću: "Bravo, Sergej".

Zanimljiv je bio i komentar Aleksandra Mitrovića, koji je Kokezu oslovio sa "prezidente", dok mu je prilazio u zagrljaj.

Na EP nas čekaju Hrvati

Ako "orlovi" 12. novembra na Marakani pobede Škotsku u finalu plej-ofa C divizije Lige nacija, na Evropskom prvenstvu narednog leta takmičiće se u D grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Tumbakovićeva četa bi prvi meč igrala protiv Češke 14. juna u Glazgovu, u drugom kolu na Vembliju bi gostovali Engleskoj četiri dana kasnije, dok bi sa Hrvatima odmerili snage 22. juna u Glazgovu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading