ZVEZDA I PARTIZAN ŠKRTI U PRELAZNOM ROKU: Tačno u EVRO, evo koliko su "večiti" POTROŠILI na pojačanja!

Autor:

Sport

07.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion doveo petoricu, a platio samo 250.000E za Spiridonovića. "Parni valjak" pojačala devetorica, plaćeni samo Banjak (500.000E) i pozajmica Holendera (50.000E).

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho i El Fardu Ben

Crvena zvezda i Partizan zajedno su potrošili mizernih 800.000 evra u letnjem prelaznom roku, a dovedeno je 14 novih igrača, od kojih je samo za trojicu plaćeno obeštećenje! Na Marakani je za pojačanja dato samo 250.000 evra, dok su u Humskoj bili malo dubljeg džepa, pa je iskeširano 550.000 evra! Ipak, sve je to premalo čak i za srpske uslove, s obzirom na to da se u ozbiljnijim ligama klubovi gađaju stotinama miliona evra.

BROJKA

57 hiljada evra po igraču prosečno platili najveći srpski klubovi

Šampion Srbije doveo je pet igrača, ali su Aleksandar Katai, Gelor Kanga i Luka Marković stigli kao besplatna pojačanja jer su bili slobodni, dok je Dijego Falčineli na jednogodišnjoj pozajmici. Jedini za kojeg je dat novac jeste Srđan Spiridonović (26), momak koji je sredinom jula pojačao beogradske crveno-bele za 250.000, koliko je plaćeno poljskom Pogonu. Kada bismo se vratili godinu dana, videli bismo da je Crvena zvezda potrošila 10.160.000 evra, ali je kao nagrada stigao plasman u Ligu šampiona, ne u Ligu Evrope, kao ove sezone.

Crvena zvezda

Srđan Spiridonović - 250.000 evra - Pogon

Aleksandar Katai - slobodan igrač

Gelor Kanga - slobodan igrač

Luka Marković - slobodan igrač

Dijego Falčineli - pozajmica

Partizan - Dolasci

Maki Banjak - 500.000 evra - Olimpija

Filip Holender - 50.000 evra - pozajmica iz Lugana

Dušan Lalatović - slobodan igrač

Denis Stojković - slobodan igrač

Aleksandar Miljković - slobodan igrač

Miloš Jojić - slobodan igrač

Ivan Obradović - slobodan igrač

Žan Kristof Bajebek - slobodan igrač

Svetozar Marković - pozajmica

Vicešampion Srbije bio je malo aktivniji u odnosu na večitog rivala, pa je tako doveo devet igrača za ukupno 550.000 evra. Na insistiranje Save Miloševića, koji je počeo sezonu kao trener "parnog valjka", doveden je Maki Banjak iz ljubljanske Olimpije za 500.000 evra, dok su Dušan Lalatović i Denis Stojković došli kao slobodni igrači. Savo je otišao, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Stanojević, koji se odmah vratio u klub desnog beka Aleksandra Miljkovića. Stanoje je platio samo pozajmicu Filipa Holendera iz švajcarskog Lugana 50.000 evra, a u poslednja dva dana besplatno su stigli Miloš Jojić, Ivan Obradović i Žan Kristof Bajebek, dok se vratio Svetozar Marković, kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa. Samo godinu dana ranije Partizan je potrošio 3,21 milion evra i plasirao se u Ligu Evrope.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading