BURNA KONFERENCIJA TUMBAKOVIĆA PRED NORVEŠKU: Zašto da odem sa klupe?

Autor:

Sport

05.10.2020

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije igra polufinalni meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Norveške 8. oktobra u Oslu, a selektor Srbije se obratio javnosti pred meč godine.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Odgovarajući na pitanja novinara na "onlajn" konferenciji, selektora "orlova" izneviralo je pitanje da li bi mogao da podnese ostavku u slučaju neuspeha u Oslu u utakmici polufinala plej-ofa Lige nacija.

- Pričamo paušalno. Zašto bih odlazio sa klupe? Ovo je posao kao svaki drugi...- počeo je Tumbaković, a onda nastavio.

- Nismo ni počeli utakmicu, a već razmišljamo da odemo sa klupe. Naravno da nikad nisam pobegao, pa neću ni sada. Milion utakmica sam vodio i oš ću. Moramo da razmišljamo pozitivno. Ako budemo razmišljali kao pojedinci, o nekom neuspehu, onda 'ajde da ne sarađujemo više. Ovo je sport, trebalo bi da se nadmećemo - dodao je.

Što se tiče samog meča, Tumbaković je rekao da je dobro skautirao Norvežane i da opasnost ne preti samo od Holanda i Edegora, nego od čitavog njihovog napada, a dodao je i da postoji veliki problem u našoj odbrani.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbalska reprezentacija Srbije

Maksimović nije dobio dozvolu Napolija da napusti Italiju, Veljković može da igra samo protiv Norveške, dok je Filip Kostić definitivno izgubljen za ovaj meč zbog povrede.

- Pozitivan strah mora da postoji jer te motiviše. Kao što sam rekao, ne plašim i sve ću učiniti da dođem do rezultata, a ako mi neko ne dozvoli jer je bolji - šta da radim. Ne plašimo se i imamo svoju vrednost. Temeljnije smo pripremljeni i iskusniji i probaćemo kroz motivacioni deo, strategiju i zadatke da ostvarimo cilj- poručio je Ljubiša Tumbaković.

Srbija će najverovatnije igrati u prepoznatljivom sistemu sa trojicom igrača u zadnjoj liniji, a selektor se osvrnuo i na svoju prethodnu izjavu da ova utakmica "nije presudna".

 

 

 

- Svaka utakmica ima dimenziju važnosti, posebno reprezentativna. Ovo je mnogo važna utakmica i naš pristup će biti sjajan, ali nije presudna. Nema omče oko vrate, sve ja ako… Hajde da budemo pozitivni i da definitivno budemo zajedno. Problem srpskog fudbala nije od juče. Prvo moje obraćanje kad sam postao selektor je bilo vrlo normalno i to je plod iskustva u toj komunikaciji. Ne možemo bez medija i oni ne mogu bez nas. Hajde da približimo narod reprezentaciji…- rekao je selektor i dodao:

- Ako budemo ovako mislili, a nismo ni krenuli - onda će sve biti tragedija. Trebalo je tih 20 godina da radimo da bismo otišli na EP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading