(VIDEO) ZVEZDINA ČISTA DESETKA: Ivanić i Falćineli srušili Napredak, Kruševljani promašili penal

Autor:

Sport

04.10.2020

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su sada na 'plus osam' u odnosu na večitog rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde slave gol Ivanića za 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak rezultatom 3:0 na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici 10. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su tom pobedom ostali "nepogrešivi", pa i dalje imaju maksimalan učinak.

Prvi gol na utakmici je postigao Dijego Falćineli, a potom je dva puta mrežu gostiju tresao i Mirko Ivanić, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu šampiona Srbije. Izvesnoj završnici je "kumovao" i promašen jedanaesterac Marka Mrkića pri rezultatu 2:0, kada je fudbaler Napretka propustio priliku da svoj tim vrati u život.

 

Falćineli je Zvezdu u vođstvo doveo posle samo 44 sekunde igre, kada je izbegao ofsajd zamku, zaobišao golmana Miloša Ostojića i poslao loptu u mrežu gostiju.

Već u devetom minutu je na semaforu pisalo 2:0, a odličnu akciju crveno-belih je golom krunisao Mirko Ivanić.

Do kraja poluvremena je blizu gola bio samo napredak kada je Luka Milunović, bivđi igrač Crvene zvezde, šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekoga i dobila efe, a golman Zoran Popović je sjajnom akrobacijom uspeo da sačuva mrežu.

Veliku šansu da se vrati u igru ponovo je propustio Napredak u 63. minutu. Tada je Strahinja Eraković faulirao Marka Mrkića u kaznenom prostoru i Srđan Jovanović je dosudio penal. Ipak, Mrkić nije poslušao staro fudbalsko pravilo, pa je on uzeo loptu, snažno šutirao, ali pravo u prečku, poput Predraga Mijatovića na Mundilaju 1998. godine.

Ono što nije iskoristio Mrkić, jeste Ivanić devet minuta kasnije. Vezista Crvene zvezde je bio precizan sa bele tačke, a na nju je sudija Srđan Jovanović pokazao nakon što je Srđan Spiridonović srušen u šesnaestercu.

Do kraja meča je Crvena zvezda imala inicijativu, ali nije stvorila nijednu pravu šansu, pa je meč završen rezultatom 3:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading