UNIŠTIO KONKURENCIJU: Levandovski, prosto najbolji!

Autor:

Sport

01.10.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski izabran je za najboljeg igrača Evropu u izboru UEFA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona u Ženevi dodeljene su nagrade za najbolje pojedince u prethodnoj sezoni.

Najbolji fudbaler Evrope za prošlu sezonu je Robert Levandovski. Poljak je sa Bajernom osvojio triplu krunu u domaćim takmičenjima, a slavio je u Ligi šampiona. U 47 utamica postigao 55 golova.

U konkurenciji dama, prestižnu nagradu dobila je Pernil Harder, za sve što je pokazala u dresu Volfsburga prošle sezone.

Golman Bajern Minhena Manuel Nojer proglašen je najboljim čuvarem mreže. U ženskoj konkurenciji laskavo priznanje pripalo je Sari Buadi, koja čuva gol Liona.

Pojedinačnu nagradu dobio je još jedan fudbaler Bajerna - Džošua Kimih je najbolji defanzivac. I drugo priznanje pripalo je igračici Liona - Vendi Renar je pokazala najviše u odbrani tokom prošle sezone.

Priznanje za najboljeg veznog igrača pripalo je prvotimcu Mančester Sitija Kevinu de Brujneu. U ženskoj konkurenciju nagradu je ponovo dobila fudbalerka Liona - Dženifer Marožan.

Za najboljeg napadača proglašen je Robert Levandovski, koji je predvodio Bajern do titule šampiona. Kod dama, najviše u napadu pokazala je Pernil Harder, koja je prošle sezone nosila dres Volsfburga.

Nagrade za najbolje trenere dobili su Hansi Flik i Žan - Luk Vaser, koji su predvodili Bajern i Lion do titula šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading