TENK JE PONOVO TU: Kovačević se vratio!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

01.10.2020

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje pred nastavak sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Kovačević

Fudbaler sredine terena Aleksandar Kovačević novi je igrač Radničkog iz Niša, saopštio je klub.

Nakon Petra Đuričkovića, koji je juče stigao u klub, ugovor sa niškim timom danas je potpisao 28-godišnji Kovačević, a dvojica fudbalera bili su saigrači i u grčkom Ksantiju, iz koga su i stigli na Čair.

- Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio njihovu ponudu. Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Đuričković, sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog - rekao je Kovačević posle potpisivanja ugovora.

 

Popularni "Aca tenk" se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog, a tokom karijere je osim za Ksanti, igrao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice, norveški Haugesund, te poljske ekipe Slask i Lehiju.

Svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Srbije, a sa Crvenom zvezdom je osvojio jednu šampionsku titulu u Superligi Srbije.

Iskusni fudbaler ističe da je došao u Niš kako bi pomogao Radničkom da ispuni svoje ciljeve.

- Ivica Tončev i Marko Jovanović su mi jasno predočili ciljeve kluba za ovu sezonu, a ja sam se u potpunosti složio sa tim. Zadatak je da budemo u vrhu tabele, da probamo da ponovo igramo Evropu, a ja smatram da je to realno i da ćemo uz dobar rad ispuniti očekivanja - jasan je Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading